2Tomatoes, els jocs de taula catalans que estripen el capitalisme
Dos enginyers de ponts i camins van deixar les seves carreres per iniciar una aventura al món dels jocs de taula
Un joc que recrea la corrupció i el poder dels lobbies en un país del sud d'Europa en plena crisi financera. O un altre centrat en l'espoli dels recursos naturals per part de grans multinacionals en països en desenvolupamen...
Barcelona s'erigeix com a capital literària amb la millor biblioteca pública del món
La capital catalana treu el cap al llistat de les 25 ciutats amb més biblioteques públiques per cada 100.000 habitants elaborat pel World Cities Culture Forum
"Pel gruix de la pols als llibres d'una biblioteca pública, es pot mesurar la cultura d'un poble". Si prenem la referència que proposa l'autor i Nobel nord-americà John Steinbeck, probablement, Barcelona ser...
El ritme de congressos "no para": 15.000 treballadors de McDonald's desembarquen a Barcelona
Del 8 a l'11 d'abril, directius, franquiciats, proveïdors i treballadors de la companyia nord-americana celebraran la convenció anual enmig d'enormes mesures de confidencialitat
El ritme "no para" a Barcelona. L'agenda de congressos a la capital catalana és intensa des de principis del 2024 amb la celebració de l'Integrated Systems Events (ISE), el Mobile World Congress (MWC) i Alimentà...

 


 

Què fer per evitar impagats en una empresa?
El nombre d'impagats el 2020 augmentarà entre un 5% i un 20%

Tots els mitjans pronostiquen que aquest 2020 augmentarà el nombre d'impagats. Els més optimistes auguren que el risc de patir impagaments augmentarà entre el 5% i el 10%, i els més pessimistes entre el 10% i el 20%.

Certament, cal tenir aquestes dades en compte per decidir les mesures oportunes i si els impagaments no es produeixen no és per casualitat sinó perquè s'ha actuat correctament.

"Optimistes i pessimistes pronostiquen que aquest 2020 augmentarà el nombre d'impagats"

Poden els impagats enfonsar una empresa? Què cal fer per evitar-ho?

En primer lloc, és aconsellable que dins de l'empresa s'harmonitzi el departament comercial amb el departament administratiu-financer. Haurien d'anar sempre coordinats.

ot i que hi hagi empreses que no disposin de departaments especialitzats a causa de la seva mida reduïda, també s'han d'harmonitzar i coordinar les decisions comercials i administratiu-financeres.

En les relacions amb els seus clients, les empreses han d'establir quin és el mitjà de pagament.

Els mitjans de pagament més comuns:

    Rebuts negociables

    La reposició de fons mitjançant transferència bancària

    El xec o pagaré

    El factoring

    El confirming

    Altres

Mitjans de pagament com els rebuts negociables, la reposició de fons via transferència bancària i el xec o el pagaré són els més comuns en les relacions comercials. Ara bé, tenen el risc d'incompliment de realitzar-se el dia convingut i això pot afectar a la tresoreria de l'empresa.

Si el nivell d'autofinançament de l'empresa és important s'optarà per acceptar la transferència bancària, ja que un cop rebuda no comporta cap cost però per l'experiència que tenim dins el nostre bufet és que moltes empreses no compleixen escrupolosament el termini convingut de pagament. I llavors... toca negociar.

"Moltes empreses no compleixen escrupolosament el termini convingut de pagament"

Cal aconseguir que el client pagui com més aviat millor ja que del contrari es frenarien les bones relacions existents.

Al nostre bufet més del 90% de les factures són pagades mitjançant transferència. Això és possible perquè la confiança recíproca és total. Es factura d'acord a allò que convé, és a dir, per treball realitzat, resultat obtingut i preu acordat.

És de gran ajuda a poder realitzar els pagaments via transferència bancària i el fet que també pugui realitzar-se per internet a través de la banca online.

Les transferències entre oficines de la mateixa entitat bancària són abonades al mateix instant de realitzar-les. I les transferències entre entitats diferents poden trigar entre 24 o 48 hores, sempre que no es produeixi una "distracció" dins el banc que ha d'efectuar la transferència.

 Josep Gajo, advocat Bufet Gajo i Fortuny

 

 
Veure més notícies
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71