Fundació Arrels
Fundació Arrels denuncia que des de l’any 2016, han mort 210 persones que vivien o havien viscut al ras.

 









 

 

Arrels Fundació recorda a les 56 persones sense sostre mortes als carrers de Barcelona els darrers 12 mesos
La mitjana d'edat de les persones que han perdut la vida mentre dormien als carrers era de 56 anys, 26 menys que la resta d'habitants de la ciutat

Severo, Noèlia, Archani, Bambo, Krzysztof, Miha... són alguns dels 56 noms de les persones sense sostre que en els darrers 12 mesos han perdut a Barcelona. Aquest dimarts al vespre, Arrels Fundació va voler recordar i visibilitzar a aquests homes i dones que de mitjana, van morir amb 56 anys, 26 menys que la resta d’habitants de la ciutat segons denuncia l’entitat.

A banda de recordar les 56 persones que han perdut la vida mentre vivien al carrer o n’havien viscut, l’acte, celebrat a la plaça de la Catedral de Barcelona, volia posar de manifest la “invisibilitat” de les persones sense sostre així com denunciar els “riscos que pateixen”. Segons Arrels Fundació, la realitat de les persones sense llar sovint és “invisible” i encara ho són més les seves defuncions. L’entitat denuncia que des de l’any 2016, han mort 210 persones que vivien o havien viscut al ras.

“Haver de viure al carrer significa tenir molts drets vulnerats: a l’habitatge digne, a la intimitat, a la salut, a sentir-se protegides, i inclús el dret al record”, lamenten des d’Arrels. Aquest any, a més, l’organització denuncia que dues persones han mort a causa de la violència i les agressions.

De les 56 persones mortes que aquest dimarts han estat recordades, 13 vivien directament al carrer, 25 van morir a l’hospital o en un centre de convalescència, i moltes altres havien aconseguit, finalment, tenir una llar, segons apunta Arrels.

Per commemorar el seu record, la plaça de la Catedral es va omplir de làpides simbòliques on figurava el nom i l’edat dels finats. Mentre es llegien els seus noms, una persona de la fundació deixava en les làpides una flor blanca. La música també va acompanyar el record d’aquestes persones amb la intervenció del Grup de Gòspel del Liceu.

“Cada vegada que una persona sense llar que coneixem mor els sentiments es barregen i els dubtes afloren. S’haurà sentit acompanyada? Es podia haver fet alguna cosa més? Què cal fer perquè no es torni a repetir?”, es pregunten des de l’entitat.

Arrels denuncia que a Barcelona viuen unes 1.200 persones al carrer “exposades a molts riscos” com el fred, la calor, violència i agressions, la soledat, i la pèrdua del seu entorn de suport.

Notícies relacionades
Nou conveni amb Projecte Home per impulsar la iniciativa «Global Forum on Drugs»
La Barnahus de Barcelona s'activa amb 60 casos d'abús sexual infantil sobre la taula
El centre està integrat per dos serveis amb el doble de professionals per atendre les necessitats de població
El Govern afegeix 131 municipis a la llista de zones tensionades per limitar el preu del lloguer
La mesura implica que hi hagi 271 localitats on es podrà aplicar el topall, cobrint més de set milions de persones
El dret a la pau centra la programació d'Impacte! Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya
La quarta edició es realitza entre el 9 i el 28 d'abril a diverses ciutats catalanes
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Dimarts 23 es presenta l’edició en català del llibre ‘Un ajuntament anomenat Ells’, de Francisco Candel
L’obra parla sobre els “somnis i paranys” del període decisiu en què els catalans recuperaren el timó dels ajuntaments
Santa Eulàlia se celebra a les xarxes
Un documental de l’Esbart Ciutat Comtal i una exposició virtual del Museu Diocesà conviden a descobrir la figura i llegenda de la patrona de Barcelona
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71