Català / Castellano / English
AMIC NOTÍCIES SERVEIS ÀREA DIGITAL ÀREA PAPER MITJANS ASSOCIATS ÀREA CONEIXEMENT ÀREA RSC CONTACTE
AMIC<< Tornar
Dimecres, 20 de desembre 2017
VIA Empresa i IberCaja organitzen el primer esmorzar-col·loqui sobre retail
Diversos comerciants catalans posen a debat els reptes digitals del retail al nostre país
 
Fotografia: Àngel Bravo

La setmana passada va tenir lloc el primer col·loqui organitzat per VIA Empresa i IberCaja , celebrat al centre de negocis que l’entitat financera té a Barcelona. Centrada en el debat del retail i el seu repte de futur, la digitalització, la trobada ha comptat amb la participació de Genís Roca, president de Roca Salvatella; així com de representats de companyies tan rellevants pel nostre teixit empresarial com Bon Preu, Base Detall Sport, Bòboli, Auto 88, Addvante, la Mallorquina, Cottet, DIR, Romauto, Fira Barcelona, Calbet Electrodomèstics, i les associacions de comerciants Comertia i Barcelona Oberta.

Al llarg de la jornada s’han tractat qüestions com el fet de com aplicar la transformació digital, tema sobre el qual José María Santos Figueroa, responsable d’Institucions, Col·lectius, Marca i Estratègia Digital d’IberCaja ha comentat que “la paraula digitalització domina l’agenda però una vegada acceptada, sabem que hi ha més coses a fer”.

En general, s’ha destacat un canvi relacional entre els diferents actors del retail on ara, en algunes categories, el fabricant comença a construir una relació directa amb el client quan fins ara només feia publicitat per al client final. D’altra banda, també s’ha afirmat que les grans amenaces del retail català són grans empreses com El Corte Inglés i Amazon, el gran gegant de les compres que preocupa en gran mesura als retailers. En referència a això, s’ha enaltit la capacitat de connectar amb el client.

Per últim, també s’ha parlat del titllat per part de Javier Cottet –director general i conseller delegat de Cottet– com fenomen “Doctor Google”, on el client té molta informació del que vol comprar, sigui certa o falsa, i és molt difícil de combatre. En referència a les dades, també s’ha debatut sobre el bon ús d’aquestes, l’anàlisi que requereixen i la posterior segmentació per grups i/o accions.

A mode de reflexió, Gemma Pascual de Base Detall Sport, ha dit que “Realment, el nostre repte és aportar valor al consumidor perquè ens continuï veient com una referència”.


  MÉS AMIC
AMIC 
L'AMIC present a la UAB
AMIC 
Presentació d’”El cavaller Floïd” de Genís Sinca, organitzada per Reusdigital.cat
AMIC 
L’anuari del TOT Sant Cugat es publicarà aquesta setmana
AMIC 
Els guanyadors dels Premis Núvol 2017
AMIC 
El Setmanari El Iris guanya el Premi Francesc de Borja Moll de l’Obra Cultural Balear
AMIC 
La Bústia celebra el seu desè aniversari
AMIC 
Nou model col·laboratiu entre À Punt i els mitjans locals de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes
AMIC 
Lliurament de la segona edició dels premis de Periodisme Jove Joan Marc Salvat
AMIC 
La Nit de l’ARA: premis, emocions i la nova beca Carles Capdevila
AMIC 
El Diari de l’Educació presenta una revista en paper i dos llibres


AMIC - Codi Deontològic - Avís legal - RSS

Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media
AMIC Illes Balears
Amb el suport del:
Amb la col·laboració de:
[Web creada per Duma Interactiva]