Català / Castellano / English
AMIC NOTÍCIES SERVEIS ÀREA DIGITAL ÀREA PAPER MITJANS ASSOCIATS ÀREA CONEIXEMENT ÀREA RSC CONTACTE
AMIC<< Tornar
Dimecres, 29 de novembre 2017
Catorze, un dels guardonats als Premis de Comunicació no Sexista
L'Associació de Dones Periodistes de Catalunya va premiar a Olga Viza amb el III Premi Margarita Rivière, i el Premi Trajectòria a Gemma Nierga
 

El passat 15 de novembre va tenir lloc el lliurament dels Premis de Comunicació No Sexista a l’Auditori de CaixaFòrum (Barcelona) que reconeixen el periodisme rigorós, que no cau en rutines ni estereotips masclistes o sexistes, ni discrimina. Així, aprofitant la commemoració del 25è aniversari de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC), impulsora dels premis, es va atorgar un premi especial a les seves anteriors presidentes –Montserrat Minobis, Elvira Altés, Montserrat Puig, Carme Freixa i Carolina Barber–.  

En aquesta edició, el premi a la trajectòria ha estat per a la periodista radiofònica Gemma Nierga per la seva “brillant carrera professional”. D’altra banda, d’entre els Premis Bones Pràctiques de Comunicació No Sexista 2016, la revista digital Catorze, dirigida i editada per Eva Piquer, va ser guardonada per “un periodisme rigorós i de qualitat en el sector cultural”. Per la seva banda, el III Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere es va entregar a la periodista esportiva Olga Viza.

Un any més, es va fer un Toc d’atenció pel tractament discriminatori que aquesta vegada s’ha dirigit al programa d’estiu de TV3 Això no és un trio, per “reproduir estereotips sexistes”.

 

Altres premiats als Premis Bones Pràctiques de Comunicació No Sexista 2016

  • Xavier Graset, director i presentador del programa Més 324, de Televisió de Catalunya, distingit per "fer visibles les dones expertes en un programa de televisió generalista".
  • El programa La Script, amb María Guerra i Pepa Blanes, emès a la Cadena SER, per visibilitzar "les desigualtats de les dones a la industria del cinema".
  • L'espai Mujeres con historia, de Silvia Casasola, que s'emet dins del programa La rosa de los vientos, d'Onda Cero, per visibilitzar les dones en la història.
  • La Revista Con la A, editada per l'associació del mateix nom, presidida per Alicia Gil, per "una iniciativa de comunicació feminista en digital".
  • El col·lectiu #OnSónLesDones, per "una iniciativa reivindicativa a favor de visibilitzar les dones en els mitjans de comunicació i de denúncia de la poca presència femenina en tertúlies i espais d'opinió".
  • L'edició espanyola del HuffPost, per "una informació plural i continuada de la violència masclista i per la categorització dins la secció de política".
  • La revista Soberanía Alimentaria. Biodiversidad y Culturas, per "un periodisme compromès amb un canvi de model social, que incorpora la perspectiva de gènere".
  • La professora de filosofia Fina Birulés, premiada per "la qualitat en la investigació en teoria feminista i en l'estudi de la producció filosòfica femenina".

  MÉS AMIC
AMIC 
Primer Welcome Summer Dircom Catalunya a Barcelona
AMIC 
S’obre la 4a edició del Premi Ramon Barnils de periodisme d’investigació
AMIC 
La Fundació puntCAT rep la Creu de Sant Jordi
AMIC 
L’AMIC denuncia l’agressió del fotoperiodista Jordi Borràs i diu prou d’impunitats
AMIC 
Obert el concurs ‘Disseny portada especial festa major 2018’ d’ElMirall.net
AMIC 
Andreu Casero (UJI) guanya la 2a edició del Premi de recerca de l'AMIC per a empreses de periodisme de proximitat, patrocinat pel Banc Sabadell
AMIC 
La revista l’Opinió estrena nova seu
AMIC 
El TOT Cerdanyola a un sol clic
AMIC 
L’AMIC celebra la seva 21a assemblea a Barcelona
AMIC 
+Extra, la publicació en paper de València Extra, veu la llum


AMIC - Codi Deontològic - Avís legal - RSS

Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media
AMIC Illes Balears
Amb el suport del:
Amb la col·laboració de:
[Web creada per Duma Interactiva]