Català / Castellano / English
AMIC NOTÍCIES SERVEIS ÀREA DIGITAL ÀREA PAPER MITJANS ASSOCIATS ÀREA CONEIXEMENT ÀREA RSC CONTACTE
AMIC<< Tornar
Dimecres, 29 de novembre 2017
Catorze, un dels guardonats als Premis de Comunicació no Sexista
L'Associació de Dones Periodistes de Catalunya va premiar a Olga Viza amb el III Premi Margarita Rivière, i el Premi Trajectòria a Gemma Nierga
 

El passat 15 de novembre va tenir lloc el lliurament dels Premis de Comunicació No Sexista a l’Auditori de CaixaFòrum (Barcelona) que reconeixen el periodisme rigorós, que no cau en rutines ni estereotips masclistes o sexistes, ni discrimina. Així, aprofitant la commemoració del 25è aniversari de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC), impulsora dels premis, es va atorgar un premi especial a les seves anteriors presidentes –Montserrat Minobis, Elvira Altés, Montserrat Puig, Carme Freixa i Carolina Barber–.  

En aquesta edició, el premi a la trajectòria ha estat per a la periodista radiofònica Gemma Nierga per la seva “brillant carrera professional”. D’altra banda, d’entre els Premis Bones Pràctiques de Comunicació No Sexista 2016, la revista digital Catorze, dirigida i editada per Eva Piquer, va ser guardonada per “un periodisme rigorós i de qualitat en el sector cultural”. Per la seva banda, el III Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere es va entregar a la periodista esportiva Olga Viza.

Un any més, es va fer un Toc d’atenció pel tractament discriminatori que aquesta vegada s’ha dirigit al programa d’estiu de TV3 Això no és un trio, per “reproduir estereotips sexistes”.

 

Altres premiats als Premis Bones Pràctiques de Comunicació No Sexista 2016

  • Xavier Graset, director i presentador del programa Més 324, de Televisió de Catalunya, distingit per "fer visibles les dones expertes en un programa de televisió generalista".
  • El programa La Script, amb María Guerra i Pepa Blanes, emès a la Cadena SER, per visibilitzar "les desigualtats de les dones a la industria del cinema".
  • L'espai Mujeres con historia, de Silvia Casasola, que s'emet dins del programa La rosa de los vientos, d'Onda Cero, per visibilitzar les dones en la història.
  • La Revista Con la A, editada per l'associació del mateix nom, presidida per Alicia Gil, per "una iniciativa de comunicació feminista en digital".
  • El col·lectiu #OnSónLesDones, per "una iniciativa reivindicativa a favor de visibilitzar les dones en els mitjans de comunicació i de denúncia de la poca presència femenina en tertúlies i espais d'opinió".
  • L'edició espanyola del HuffPost, per "una informació plural i continuada de la violència masclista i per la categorització dins la secció de política".
  • La revista Soberanía Alimentaria. Biodiversidad y Culturas, per "un periodisme compromès amb un canvi de model social, que incorpora la perspectiva de gènere".
  • La professora de filosofia Fina Birulés, premiada per "la qualitat en la investigació en teoria feminista i en l'estudi de la producció filosòfica femenina".

  MÉS AMIC
AMIC 
Nou model col·laboratiu entre À Punt i els mitjans locals de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes
AMIC 
Lliurament de la segona edició dels premis de Periodisme Jove Joan Marc Salvat
AMIC 
La Nit de l’ARA: premis, emocions i la nova beca Carles Capdevila
AMIC 
El Diari de l’Educació presenta una revista en paper i dos llibres
AMIC 
AraGranollers guanya el premi de periodisme Eugeni Xammar d’Òmnium
AMIC 
El diari ARA s’emporta onze premis European Newspaper
AMIC 
L’Espai Capgròs celebra el seu 15è aniversari
AMIC 
Ja a la venta l’agenda anual d’Etselquemenges
AMIC 
500 números de Les Mesures del Pirineu
AMIC 
Crític presenta ‘FEMINISME(S)‘, quart dossier monogràfic anual


AMIC - Codi Deontològic - Avís legal - RSS

Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media
AMIC Illes Balears
Amb el suport del:
Amb la col·laboració de:
[Web creada per Duma Interactiva]