Català / Castellano / English
AMIC NOTÍCIES SERVEIS ÀREA DIGITAL ÀREA PAPER MITJANS ASSOCIATS ÀREA CONEIXEMENT ÀREA RSC CONTACTE
AMIC<< Tornar
Dimarts, 20 de juny 2017
Josep Ritort participa a la jornada sobre mesura d’audiències d’InCom-UAB
També va comptar amb la intervenció de ponents com Jordi Català, cap d’Anàlisi i Explotació d’Audiències de la CCMA; Oriol Jara, membre del Clúster Audiovisual de Catalunya; o Karma Peiró, directora de Nació Digital
 
Dins el marc de la Jornada “Dissenyant eines per mesurar l’audiència digital a Catalunya”, organitzada pel centre de recerca InCom-UAB, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i la Generalitat de Catalunya, el passat 9 de juny va tenir lloc al Palau Robert de Barcelona una taula rodona sobre el mesurament de les audiències. L’acte es va dividir en dues xerrades al voltant d’aquesta temàtica:

La primera, “Reptes per conèixer el consum dels mitjans de comunicació a Catalunya”, va comptar amb la intervenció de ponents com Jordi Català, cap d’Anàlisi i Explotació d’Audiències de la CCMA; Oriol Jara, membre del Clúster Audiovisual de Catalunya; o Karma Peiró, directora de Nació Digital. Josep Ritort, secretari general de l’AMIC, també va poder formar part d’aquesta ponència, on va desatacar la importància de l’auditoria dels mitjans per oferir dades contrastades i fiables. Així mateix, va a puntar que “el 30% del tràfic digital és fraudulent i que la tendència a l’auditoria és oferir més seguretat a l’audiència”, una tendència que es recolza des de l’AMIC.

La segona taula rodona, “Com mesurar l’audiència total”, va estar moderada per Salvador Alsius i va comptar amb l’aportació de Javier Callejo, professor de sociologia de la comunicació de la Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED); Fernando Santiago, director tècnic de l’Asociación para la Inverstigación de Medios de Comunicació (AIMC); i el CEO de Konodrac, Jordi Gilabert. En aquest apartat, es va coincidir en la importància de sistemes de mesura de públic més fiables i de més qualitat.

Finalment, també es va aprofitar per presentar l’Observatori de la Comunicació, dut a terme per la Facultat de Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). En aquest últim bloc, Carmina Crusafon, subdirectora de l’Observatori Iberoamericà de la Comunicació (OIC) de la UAB, va destacar com a element imprescindibles el consens entre tots els agents implicats: empreses de mesurament, mitjans de comunicació i administració.
 

  MÉS AMIC
AMIC 
Més de 300 professionals del món de la comunicació es manifesten per la llibertat de premsa
AMIC 
L’Associació de Premsa Forana de Mallorca publica un editorial conjunt pels drets fonamentals dels ciutadans i per la llibertat d’expressió
AMIC 
El Col·legi de Periodistes, l’AMIC, l’ACPC i l’APPEC encapçalen la denúncia al Síndic dels mitjans de comunicació
AMIC 
Per un futur sense amenaces
AMIC 
L’AMIC participarà a la concentració en defensa de la llibertat de premsa
AMIC 
Món Terrassa, el diari més llegit a la ciutat
AMIC 
L’AMIC dona suport al setmanari el Vallenc
AMIC 
La Marina unifica els seus mitjans i es renova
AMIC 
SEGRE celebra el seu trenta-cinquè aniversari
AMIC 
Tribuna Maresme es renova a partir de setembre


AMIC - Codi Deontològic - Avís legal - RSS

Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media
AMIC Illes Balears
Amb el suport del:
Amb la col·laboració de:
[Web creada per Duma Interactiva]