Català / Castellano / English
AMIC NOTÍCIES SERVEIS ÀREA DIGITAL ÀREA PAPER MITJANS ASSOCIATS ÀREA CONEIXEMENT ÀREA RSC CONTACTE
AMIC<< Tornar
Dimarts, 20 de juny 2017
Josep Ritort participa a la jornada sobre mesura d’audiències d’InCom-UAB
També va comptar amb la intervenció de ponents com Jordi Català, cap d’Anàlisi i Explotació d’Audiències de la CCMA; Oriol Jara, membre del Clúster Audiovisual de Catalunya; o Karma Peiró, directora de Nació Digital
 
Dins el marc de la Jornada “Dissenyant eines per mesurar l’audiència digital a Catalunya”, organitzada pel centre de recerca InCom-UAB, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i la Generalitat de Catalunya, el passat 9 de juny va tenir lloc al Palau Robert de Barcelona una taula rodona sobre el mesurament de les audiències. L’acte es va dividir en dues xerrades al voltant d’aquesta temàtica:

La primera, “Reptes per conèixer el consum dels mitjans de comunicació a Catalunya”, va comptar amb la intervenció de ponents com Jordi Català, cap d’Anàlisi i Explotació d’Audiències de la CCMA; Oriol Jara, membre del Clúster Audiovisual de Catalunya; o Karma Peiró, directora de Nació Digital. Josep Ritort, secretari general de l’AMIC, també va poder formar part d’aquesta ponència, on va desatacar la importància de l’auditoria dels mitjans per oferir dades contrastades i fiables. Així mateix, va a puntar que “el 30% del tràfic digital és fraudulent i que la tendència a l’auditoria és oferir més seguretat a l’audiència”, una tendència que es recolza des de l’AMIC.

La segona taula rodona, “Com mesurar l’audiència total”, va estar moderada per Salvador Alsius i va comptar amb l’aportació de Javier Callejo, professor de sociologia de la comunicació de la Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED); Fernando Santiago, director tècnic de l’Asociación para la Inverstigación de Medios de Comunicació (AIMC); i el CEO de Konodrac, Jordi Gilabert. En aquest apartat, es va coincidir en la importància de sistemes de mesura de públic més fiables i de més qualitat.

Finalment, també es va aprofitar per presentar l’Observatori de la Comunicació, dut a terme per la Facultat de Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). En aquest últim bloc, Carmina Crusafon, subdirectora de l’Observatori Iberoamericà de la Comunicació (OIC) de la UAB, va destacar com a element imprescindibles el consens entre tots els agents implicats: empreses de mesurament, mitjans de comunicació i administració.
 

  MÉS AMIC
AMIC 
Carles Estapé es converteix en el Mataroní de l’Any 2017
AMIC 
Només queden tres finalistes que opten a ser el Mataroní de l’Any 2017
AMIC 
Rècord de participació a la 10a edició del concurs Ficcions amb més de 3.590 registrats
AMIC 
La Revista de Ripollet arriba als 1.000 números al març
AMIC 
Catalunya Plural llança una col·lecció de llibres sobre qüestions socials
AMIC 
La nit de Super Bowl més autèntica amb el Club Fosbury
AMIC 
Més d’un centenar d’alumnes de l’IES de la Jonquera assisteixen a l’acte de presentació del concurs Ficcions
AMIC 
L’Anuari 2017 de Viu Molins de Rei, fet amb els socis
AMIC 
S’amplia el període d’inscripció de Webs al punt.cat fins al 2 de febrer
AMIC 
L’Ara.cat premiat per un projecte en innovació digital


AMIC - Codi Deontològic - Avís legal - RSS

Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media
AMIC Illes Balears
Amb el suport del:
Amb la col·laboració de:
[Web creada per Duma Interactiva]