Català / Castellano / English
Banc de Continguts
AMIC<< Tornar
Dijous, 19 de abril 2018
Capgròs celebra 1.500 edicions d’actualitat mataronina i maresmenca
El setmanari gaudeix de plena salut 34 anys després de la primera publicació
 

L’abril de 1984 va veure néixer un mitjà de proximitat al Maresme i la ciutat de Mataró. Ara, 34 anys després, aquest mitjà ha crescut i s’ha consolidat fins arribar aquest mes d’abril a celebrar els 1.500 números amb una salut de ferro. La publicació i el seu portal web, www.capgros.com, s’han convertit en referència per seguir l’actualitat mataronina i maresmenca. Una publicació que va esdevenir la primera gratuïta de Catalunya en editar-se en color i pionera  a la comarca de sortir al carrer cent per cent en català. La revista ha viscut tota mena de canvis de cara a adaptar-se als nous temps, entre ells el darrer canvi de format, estrenat a finals de 2016, que li va permetre créixer de mida per donar veu a més i millor informació i continguts.

Mateu Ros, editor i gerent de Capgròs, ens n’explica una mica més:

- Després de 34 anys editant el setmanari, com ha canviat el periodisme de proximitat a Catalunya?
Se segueix informant des del rigor i la veracitat que la professionalitat ens ha imposat. Segueix havent-hi interès per la notícia de proximitat, l'opinió del conegut sobre allò que afecta de manera directa al lector i amb la confiança que ofereix després de tants anys la capçalera. Hem substituït des de fa uns quants anys la premsa local de venda en moltes poblacions i ciutats d'aquest país. El periodisme de base ha canviat només en la forma de treballar, pensant potser més amb la rapidesa de les noves tecnologies sense perdre l'essència de la professió.

- També hi ha hagut un canvi per part dels anunciants?
L'anunciant és més exigent, perquè sap que ho pot ser, sap que li donarem resposta i solucions i per tant fa demandes que mirem de complir. L'anunciant gran comença a valorar la proximitat, el petit se sent important al seu costat, ja que en molts casos no li és competència directa i el posa en valor. Cert és que el nostre client habitual ara té noves maneres de publicitar-se i és aquí on nosaltres hem de saber aprofitar l'experiència, la marca i haver guanyat la seva confiança per oferir-li aquests nous serveis.

- Quin és el secret de l’èxit de Capgròs?
Crec que ha estat el compromís de superació de tot l'equip integrant. El fet de buscar sempre l'excel·lència professional (això no vol dir que l'haguem trobat), sacrificant en molts casos aspectes personals. En tants anys hem superat moltes etapes, esperem seguir per aquest camí.

Teniu algun projecte en ment a curt i a llarg termini?
Remodelar l'empresa per adequar-la a les noves necessitats del moment, aquest segle XXI no està disposat a deixar-nos viure de glòries passades. Toca un cop més posar-se les piles i buscar noves dreceres que permetin seguir creixent en un moment que els suports tradicionals trontollen, "estamos en ello".

Què té Capgròs que es diferencia de la resta de publicacions del Maresme?
Al Maresme hi ha diferents publicacions de premsa gratuïta totes elles amb molts anys de recorregut, que treballen amb molta professionalitat, i que gaudeixen de grans audiències. És difícil diferenciar-se quan les competències et posen el llistó tan alt. Insisteixo molt amb el fet de cuidar el lector, oferint-li rigorositat informativa, el servei i la complicitat amb les inquietuds dels nostres anunciants, i tenir un bon ambient intern de treball, són ingredients que cal tenir sempre presents per poder mantenir-te a dalt.


  MÉS AMIC
AMIC 
El puntCAT suma més de 107.000 dominis distribuïts en més de 90 països d’arreu del món
AMIC 
El mitjà cooperatiu La Jornada llança el primer número
AMIC 
La Fundació puntCAT! Celebra la diada de Sant Jordi amb la lectura de diferents escrits al Passeig de Gràcia
AMIC 
Reusdigital.cat presenta el llibre “Gran Hotel Reus Continental”
AMIC 
Roger Torrent i Marina Llansana, al cicle “Converses” de l’AnoiaDiari
AMIC 
València Extra renova la seva imatge i aposta per nous reptes
AMIC 
25 anys de la revista El Nou de l’Empordà
AMIC 
L'AMIC i l'ACN renoven l'acord per dinamitzar l'accés als membres de l'associació
AMIC 
NO
AMIC 
L'AMIC i OJD renoven el conveni per fomentar el control entre els mitjans impresos i digitals

  President de l'AMIC
Ramon Grau i Soldevila Ramon Grau i Soldevila
"L’AMIC, una plataforma d’innovació al servei dels mitjans d’informació del país"
 
  Secretari general
Josep Ritort i Ferrús Josep Ritort i Ferrús
"AMIC: mitjans de proximitat, periodisme de confiança"
 
 L’entrevista de l’AMIC
AMIC - Codi Deontològic - Avís legal - RSS
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media
AMIC Illes Balears
amb el suport de:
[Web creada per Duma Interactiva]