Català / Castellano / English
Banc de Continguts
AMIC<< Tornar
Divendres, 16 de març 2018
La xarxa de diaris locals SOM amplia la seva cobertura al Vallès Oriental
En una aposta clara pel periodisme de proximitat, l’editora Som Contrapunt estrena set noves capçaleres digitals i quatre edicions en paper a la comarca del Vallès Oriental
 

Les capçaleres digitals Contrapunt, AraGranollers i AraVallès canvien el seu nom a SomMollet.cat, SomGranollers.cat i SomValles.cat, respectivament, i s’unifiquen sota la marca comuna SOM. A més, aquesta xarxa de diaris locals s’ampliarà amb uns altres set digitals de proximitat on trobar la informació més rellevant de cada municipi: SomParets.cat, SomMontornès.cat, SomlaLlagosta.cat, SomMontmeló.cat, SomSantfost.cat, SomMartorelles.cat i SomMartorelles.cat.

Pel que fa a les edicions en paper, el setmanari AraGranollers passarà a dir-se SomGranollers i Contrapunt es diversificarà en SomMollet i Baix Vallès, amb edicions amb capçalera pròpia a Parets, Montornès, les Franqueses i la Llagosta.

La redacció de l’AMIC ha pogut parlar amb Ramon Torrents, conseller delegat del grup cooperatiu SOM, qui ens ha explicat més detalls de la nova xarxa de diaris locals.

- Com neix aquest ambiciós projecte de crear una xarxa de mitjans de comunicació al Vallès Oriental? I per què vau prendre aquesta decisió?

Neix de la reflexió que les empreses de comunicació locals hem d'oferir els continguts i la publicitat amb la màxima precisió per garantir que d'una manera o altra entrem a cada casa. I també neix del convenciment que la hiperproximitat fidelitza i fa créixer l'audiència amb la generació de comunitats de lectors més potents. Crear set noves capçaleres digitals, una per municipi, que se sumen a les tres que ja teníem (amb informació pròpia però també amb notícies destacades de les poblacions del seu entorn per no perdre la força del conjunt), i generar capçaleres en paper per a quatre municipis, a banda de Mollet i Granollers, segueix aquesta lògica.

- Logísticament quin canvi comporta augmentar les àrees de cobertura informativa?

El nou repte ens obliga a personalitzar els continguts per municipi i ampliar la informació, de manera que hem segmentat a través de webs independents cadascuna de les nou capçaleres locals, a banda del diari comarcal SomVallès que abasta tot el Vallès Oriental. Ampliem la tirada de 24.000 a 28.000 exemplars en conjunt per setmana i ampliem amb un periodista, corresponsals de municipi i un nou comercial el nostre equip. També establim més punts de distribució, més de 1.500 arreu del territori, i estrenem nous dissenys en paper i noves plataformes web, totalment adaptatives.

- En un moment en que prediuen la mort dels mitjans en paper, per què heu decidit fer la versió paper de quatre dels set nous mitjans digitals? I per quin motiu heu triat aquestes poblacions?

La informació de caràcter local, la més propera, no només es consumeix en xarxes o a través dels digitals, la presència dels mitjans en l'espai públic, la difusió en paper dels continguts continua tenint una força molt rellevant i un gran impacte, per a aquells mitjans de referència en un territori concret. Aquesta "colonització" del paper en l'espai públic s'entén per analogia de la mateixa manera que Facebook o Whatsapp no substitueixen l'experiència de fer un cafè amb amics en el bar del centre, o qualsevol activitat d'una entitat a la plaça Major. La proximitat també és això, un producte en format físic, tangible. En una societat on les pantalles ocupen cada vegada més hores laborals per a molts i moltes professionals, la lectura en paper torna a ser un plaer, una manera menys dispersa de consumir la informació, més relaxada, amb un llenguatge visual propi on gaudir de les imatges i les infografies.

I hem triat aquests quatre municipis a banda de Mollet i Granollers per la seva població i singularitat en el territori. En una segona fase volem que els altres tres municipis que sí tindran edició digital també disposin d'edició en paper personalitzada.

- Per què heu decidit canviar el nom d’un mitjà tan arrelat com Contrapunt per SomMollet?

Malgrat que cadascun dels mitjans de la xarxa Som al Vallès Oriental té personalitat pròpia, volíem com a editora que se'ns reconegués la dimensió en conjunt. D'aquí que haguem unificat les marques a partir del nom del nostre grup empresarial (Contrapunt forma part de la cooperativa catalana de comunicació i cultura, Som). Som Contrapunt es manté com a nom de l'editora, però volíem posar l'accent en el pes de les ciutats, hi creiem molt en els municipis i en la seva interrelació, i d'aquí que en les capçaleres els posem de relleu. Contrapunt ha estat una meravellosa experiència de quasi 18 anys, un tronc que ara muta en diversos esqueixos que ens permetran fer una més gran brotada en el territori. No perdem una marca que ens ha posicionat en tot aquest temps, en guanyem 10. I evidentment la nostra tasca del dia a dia posarà en valor les noves marques.


  MÉS AMIC
AMIC 
Primer Welcome Summer Dircom Catalunya a Barcelona
AMIC 
S’obre la 4a edició del Premi Ramon Barnils de periodisme d’investigació
AMIC 
La Fundació puntCAT rep la Creu de Sant Jordi
AMIC 
L’AMIC denuncia l’agressió del fotoperiodista Jordi Borràs i diu prou d’impunitats
AMIC 
Obert el concurs ‘Disseny portada especial festa major 2018’ d’ElMirall.net
AMIC 
Andreu Casero (UJI) guanya la 2a edició del Premi de recerca de l'AMIC per a empreses de periodisme de proximitat, patrocinat pel Banc Sabadell
AMIC 
La revista l’Opinió estrena nova seu
AMIC 
El TOT Cerdanyola a un sol clic
AMIC 
L’AMIC celebra la seva 21a assemblea a Barcelona
AMIC 
+Extra, la publicació en paper de València Extra, veu la llum

  President de l'AMIC
Ramon Grau i Soldevila Ramon Grau i Soldevila
"L’AMIC, una plataforma d’innovació al servei dels mitjans d’informació del país"
 
  Secretari general
Josep Ritort i Ferrús Josep Ritort i Ferrús
"AMIC: mitjans de proximitat, periodisme de confiança"
 
 L’entrevista de l’AMIC
AMIC - Codi Deontològic - Avís legal - RSS
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media
AMIC Illes Balears
amb el suport de:
[Web creada per Duma Interactiva]