Català / Castellano / English
Banc de Continguts
AMIC<< Tornar
Dimecres, 3 de gener 2018
Els guanyadors dels Premis Núvol 2017
Els deu guardons, que corresponen a les diferents seccions del digital de la cultura, han anat a parar en mans d’artistes i experts de tots els àmbits culturals menors de 40 anys
 

El digital de la cultura, Núvol, ha presentat els guanyadors dels Premis Núvol d’enguany. Uns guardons que tenen com a objectiu posar en valor la feina dels joves talents artístics, representats en cadascuna de les seccions de la publicació online. Aquesta edició, a més, té la particularitat que tots els guanyadors són menors de 40 anys.

  • Premi Calàndria, dedicat a la poesia i la cançó: S’ha entregat a una de les veus més reveladores del pop rock català, Xarim Aresté. Núvol l’ha escollit per la seva sonoritat contemporània, juntament per la poètica atemporal de les seves cançons.
  • Premi Punt de Llibre, de l’àrea de l’escriptura i literatura: Ha anat a parar en mans de Maria Guasch, l’escriptora que ha enguany ha publicat Els fills de Llacuna Park, una novel·la de qualitat literària exquisida.
  • Premi Homo Fabra, dedicat a la llengua: S’ha donat a Antònia Escandell, autora de la traducció al català de Solenoide, de Mircea Cărtărescu.
  • Premi El Web Negre, sobre l’art de la vinyeta: L’ha guanyat Carlos Villafranca, conegut com a Tres, ninotaire que col·labora a Núvol, El Triangle, la Directa, Cartoon Movement i La Quera.
  • Premi L’Apuntador, de l’àmbit de les arts escèniques: S’ha decantat per Carla Rovira, directora de Màtria, un dels èxits de les darreres edicions de FiraTàrrega i Temporada Alta
  • Premi Cast@fiore, dedicat a l’òpera i música: Ha estat per Luis Codera Puzo i la seva ensemble CrossingLines per ser grans agents propulsors de la nova música a Catalunya.
  • Premi Pantalles, sobre l’audiovisual: Carla Simón s’ha emportat aquest guardó gràcies a la seva pel·lícula Estiu 1993, òpera prima que l’ha posat a les portades de tots els mitjans culturals i que li ha valgut premis al festival de Màlaga i a la Berlinale.
  • Premi Galeries, de la temàtica d’art i museus: L’ha guanyat Joana Hurtado, comissària d’exposició La dissidència Nostàlgica, que tracta sobre la memòria i la nostàlgia.
  • Premi Sa Il·lustríssima, d’il·lustració: S’ha entregat a Flavita Banana, l’artista que està triomfant a les xarxes gràcies al seu humor punyent, cru i sincer, amb il·lustracions senzilles que parlen sobre les relacions humanes.
  • Premi La ruta del jazz: El premi del jazz l’ha guanyat Santi de la Rubia gràcies al seu disc Broken Line.

  MÉS AMIC
AMIC 
Primer Welcome Summer Dircom Catalunya a Barcelona
AMIC 
S’obre la 4a edició del Premi Ramon Barnils de periodisme d’investigació
AMIC 
La Fundació puntCAT rep la Creu de Sant Jordi
AMIC 
L’AMIC denuncia l’agressió del fotoperiodista Jordi Borràs i diu prou d’impunitats
AMIC 
Obert el concurs ‘Disseny portada especial festa major 2018’ d’ElMirall.net
AMIC 
Andreu Casero (UJI) guanya la 2a edició del Premi de recerca de l'AMIC per a empreses de periodisme de proximitat, patrocinat pel Banc Sabadell
AMIC 
La revista l’Opinió estrena nova seu
AMIC 
El TOT Cerdanyola a un sol clic
AMIC 
L’AMIC celebra la seva 21a assemblea a Barcelona
AMIC 
+Extra, la publicació en paper de València Extra, veu la llum

  President de l'AMIC
Ramon Grau i Soldevila Ramon Grau i Soldevila
"L’AMIC, una plataforma d’innovació al servei dels mitjans d’informació del país"
 
  Secretari general
Josep Ritort i Ferrús Josep Ritort i Ferrús
"AMIC: mitjans de proximitat, periodisme de confiança"
 
 L’entrevista de l’AMIC
AMIC - Codi Deontològic - Avís legal - RSS
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media
AMIC Illes Balears
amb el suport de:
[Web creada per Duma Interactiva]