Català / Castellano / English
Banc de Continguts
AMIC<< Tornar
Dimecres, 17 de maig 2017
Més de 120 participants en la Convenció d'Alcaldes de Catalunya, organitzada per Alcaldes.eu, on va assistir el president de la Generalitat
El president Puigdemont assegura que sense la participació dels municipis no serà possible la creació d’una república catalana
 
Els participants a la Convenció, amb la presència de Carles Puigdemont, la consellera Meritxell Borràs i l'editor d'Alcaldes.eu, Xavier Roca. En representació de l'AMIC van assistir en Josep Ritort i Jordi Guals.
Alcaldes.eu va convidar a l'AMIC  ha assistir el passat 12 de maig a la Convenció Nacional d’Alcaldes i Alcaldesses de Catalunya amb la col·laboració de diverses entitats col·laboradores. Fins a cent vint persones van participar en un cicle de conferències formatives, durant la tarda. Al vespre es va celebrar un sopar de reconeixement a la feina dels alcaldes, encapçalat pel President de la Generalitat.

Sota el tema “Transparència, participació, proximitat”, la Convenció va recollir i traslladar als assistents coneixements, aprenentatges i experiències de lideratge i de bon govern. Els enfocaments van ser variats i van integrar des de la visió dels pobles més petits, la de les diputacions, la dels àmbits supramunicipals i, també, la visió dels exalcaldes, així com les del Govern de la Generalitat.

Després del sopar, el director d’El Punt Avui, Xevi Xirgo va mantenir un diàleg molt fluid amb el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, que també va comptar amb les preguntes i valoracions del públic present. A banda de la feina dels alcaldes i les alcaldesses, es va parlar -i molt- del Procés i de l’estat del diàleg entre Catalunya i l’Estat, atès que Puigdemont havia tingut un encontre aquell mateix migdia amb el president espanyol, Mariano Rajoy.

El president català va reiterar-se en declaracions fetes aquell migdia sobre la disposició del Govern de buscar el diàleg amb Madrid abans de fixar la data i la pregunta del referèndum. Va dir també que, si l’Estat no respon a la proposta de diàleg, “ja estarà donant una resposta”. El president va insistir que si el resultat del referèndum és favorable, la decisió serà imparable i portarà a una negociació amb l’Estat i la Unió Europea.

El paper dels municipis va ser destacat també per Puigdemont en tant que damunt d’ells “és on s’ha de construir la república catalana”. Amb aquesta presència va cloure l’acte formal del divendres 12 de maig, que va seguir amb un taller presencial sobre participació l'endemà.
 

  MÉS AMIC
AMIC 
275 editors i professionals del sector inscrits a la 6a Jornada Internacional de Mitjans de Proximitat
AMIC 
El Tot Caldes estrena nova imatge
AMIC 
Editorial: Amb el Govern legítim de Catalunya
AMIC 
Ebre Night Show, el nou 'late night' de les Terres de l’Ebre
AMIC 
Belleza Activa, vuit anys d’informació sobre cosmètica i bellesa
AMIC 
L’AMIC rebutja la intervenció dels mitjans públics catalans
AMIC 
Nova edició de la Catosfera
AMIC 
La Guia de Reus celebra quinze anys plens d’oci i cultura
AMIC 
Premis Vinari 2017 de Vadevi.cat, els millors vins de Catalunya
AMIC 
Mitjans del Tarragonès convoquen el 2n Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat

  President de l'AMIC
Ramon Grau i Soldevila Ramon Grau i Soldevila
"L’AMIC, una plataforma d’innovació al servei dels mitjans d’informació del país"
 
  Secretari general
Josep Ritort i Ferrús Josep Ritort i Ferrús
"AMIC: mitjans de proximitat, periodisme de confiança"
 
 L’entrevista de l’AMIC
AMIC - Codi Deontològic - Avís legal - RSS
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media
AMIC Illes Balears
amb el suport de:
[Web creada per Duma Interactiva]