El centre està preparat per acollir un màxim de 50 joves, que passaran allí les primeres hores d'arribada a Catalunya, màxim 24 h segons ha anunciat la DGAIA.

 









 

 

El nou centre d'atenció immediata als joves migrants sols obrirà les portes aquesta setmana a Collserola
El centre, que serà de primera acollida, està ubicat entre Sant Cugat i la ciutat de Barcelona, on arriben el 90% dels adolescents estrangers

El nou centre d'atenció immediata per als joves migrants sols obrirà les portes aquesta setmana i ho farà en un edifici de Collserola. El centre està preparat per acollir un màxim de 50 joves, que passaran allí les primeres hores d'arribada a Catalunya, màxim 24 h segons ha anunciat la DGAIA. La seva directora, Georgina Oliva, ha presentat aquest dilluns el nou espai que, segons ha dit, "no és un centre, sinó un dispositiu humanitari que pretén fer la primera acollida per als joves migrants sols, amb uns paràmetres de més dignitat i màxim respecte als drets humans i als drets dels infants".

El 90% de joves migrants sols arriben a Barcelona. Per aquest motiu, i mentre la DGAIA busca un altre emplaçament a la mateixa ciutat, el centre situat a la muntanya de Collserola obrirà les seves portes amb caràcter "transitori". Es preveu que estigui obert, almenys, fins a finals d'octubre.

El centre serà gestionat per Creu Roja de Catalunya i està dissenyat per poder atendre els joves en les primeres hores d'arribada, "un màxim de 24 hores", segons Oliva. En aquest dispositiu es faran les identificacions, la revisió mèdica dels joves, que tindran l'oportunitat de comunicar-se amb les seves famílies fins que la DGAIA els trobi un emplaçament.

Precisament, es preveu que en els propers mesos arribin uns 1.800 joves, ja que l'estiu és un període d'augment d'arribada de persones, i és per aquest motiu que s'ha habilitat aquest espai, argumenta la DGAIA. "És important que els nens entenguin que tot està bé i que només passen per l'atenció de Mossos d'Esquadra per identificar-los. Per això, la Creu Roja hi serà present des del primer moment per rebaixar l'ansietat que provoca la presència policial", ha afirmat Oliva.

Al seu torn, Enric Morist, coordinador de Creu Roja Catalunya, ha destacat que es tracta "d'un dispositiu complex", perquè són persones "amb extrema vulnerabilitat" que necessiten una primera atenció i l'organització vetllarà perquè els infants tinguin "un espai digne", on tinguin les seves primeres necessitats cobertes. "Tot i que, evidentment, fins ara les tenien, però hem millorat aquest espai", ha dit Morist.

L'edifici, que l'ajuntament de Barcelona ha cedit a la Generalitat, consta de diferents sales equipades per acollir aquests joves. Així mateix, hi ha una sala destinada a les tasques d'identificació, una altra a l'atenció mèdica, una sala d'estar i de televisió, així com també diverses sales amb catres, perquè els joves puguin descansar. L'entorn és totalment aïllat precisament, afirma la DGAIA, perquè "puguin estar tranquils".

Notícies relacionades
Nou conveni amb Projecte Home per impulsar la iniciativa «Global Forum on Drugs»
La Barnahus de Barcelona s'activa amb 60 casos d'abús sexual infantil sobre la taula
El centre està integrat per dos serveis amb el doble de professionals per atendre les necessitats de població
El Govern afegeix 131 municipis a la llista de zones tensionades per limitar el preu del lloguer
La mesura implica que hi hagi 271 localitats on es podrà aplicar el topall, cobrint més de set milions de persones
El dret a la pau centra la programació d'Impacte! Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya
La quarta edició es realitza entre el 9 i el 28 d'abril a diverses ciutats catalanes
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Dimarts 23 es presenta l’edició en català del llibre ‘Un ajuntament anomenat Ells’, de Francisco Candel
L’obra parla sobre els “somnis i paranys” del període decisiu en què els catalans recuperaren el timó dels ajuntaments
Santa Eulàlia se celebra a les xarxes
Un documental de l’Esbart Ciutat Comtal i una exposició virtual del Museu Diocesà conviden a descobrir la figura i llegenda de la patrona de Barcelona
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71