CriteriaCaixa crea una Comissió d'Estratègia per al seguiment de les seves inversions
últims articles
Juan María Hernández Puértolas, nou Director de Comunicació del Grup Fundació “la Caixa”
 
La Fundació ”la Caixa” destina més de 200.000 euros a sis projectes de transformació social en l’àmbit rural en el context de la Covid-19 a Catalunya
 
El projecte ‘Sostre 360º’ oferirà suport social i habitacional a joves vulnerables amb risc de carrer
 
La Zona Franca de Barcelona i el Programa Incorpora de la Fundació “la Caixa” signen un acord de col·laboració
 
Espanya, un dels països on l’origen social dels pares té més influència en la posició social dels fills
 
CaixaImpulse Consolidate apropa al mercat quatre iniciatives biomèdiques disruptives
 
Foto: Comissió d'Estratègia CriteriaCaixa

El Consell d'Administració de CriteriaCaixa, presidit per Isidre Fainé, ha acordat la creació d'una nova Comissió d'Estratègia l’objectiu de la qual serà potenciar la cultura corporativa, definir el pla operatiu de Criteria en els propers anys i avaluar projectes i inversions que, pel seu volum, termini i dimensió estratègica, requereixin d'una especial supervisió.

A més d'Isidre Fainé, President de la Fundació Bancària "la Caixa" i de CriteriaCaixa, formaran part d'aquesta Comissió d'Estratègia de CriteriaCaixa quatre persones: Marcelino Armenter (director general de CriteriaCaixa), Jaume Giró (director general de la Fundació Bancària "la Caixa "), Alejandro García-Bragado (Vicepresident del Consell d'Administració de CriteriaCaixa) i Javier Paso (director de l'àrea Fiscal i Legal de CriteriaCaixa).

CriteriaCaixa té com a objectiu la gestió activa de les inversions d'una cartera de participades amb actius per valor de més de 24.000 milions d'euros, amb la finalitat de dotar amb els seus rendiments el pressupost de l'Obra Social "la Caixa", primera fundació privada d'Espanya i la tercera més important del món per volum d’actius, només per darrere de la Fundació Bill i Melinda Gates i de la Welcome Trust Foundation. A més, és una de les primeres fundacions del món en inversió social (520 milions l’any 2018).

CriteriaCaixa aglutina participacions accionarials en sectors estratègics, com el bancari, l’energètic, les infraestructures, els serveis i el negoci immobiliari.

Durant l'exercici 2017, CriteriaCaixa va obtenir uns beneficis de 1.459 milions d'euros, un 45% més que el 2016. La millora es deu, sobretot, a una major aportació de la cartera bancària i a la reducció de les despeses financeres.

El benefici de la cartera bancària va pujar a 972 milions, amb especial esment als dividends de CaixaBank, Bank of East Asia i grup Financer Inbursa. Per la seva banda, la cartera industrial i de serveis de Criteria va aportar uns resultats de 543 milions, procedents fonamentalment de les participacions a Gas Natural, Abertis, Suez, Saba Infraestructuras i InmoCriteriaCaixa.

 

Fundació Bancària "la Caixa"

Per la seva banda, la Fundació Bancària "la Caixa" va impulsar l’any 2017 més de 50.000 iniciatives socials, culturals, educatives i de suport a la investigació biomèdica de les que es van beneficiar més d’11 milions de persones.

Durant el 2017, la Fundació Bancària "la Caixa" ha realitzat grans avenços en la seva ràtio d'eficiència (total de costos administratius sobre el total del pressupost executat), situant-lo en el 10,7%  (des del 16,3% de 2014) i ha sistematitzat el mesurament i avaluació dels seus principals programes.

El Pla Estratègic 2016-2019 de la Fundació Bancària "la Caixa" té per lema Canviem presents, Construïm futurs, i posa el focus en la priorització dels projectes veritablement transformadors, entre els quals destaquen la creació d'ocupació, la superació de la pobresa infantil, l'envelliment actiu, l'atenció a les persones amb malalties avançades, la gestió d'habitatges socials, la consolidació de l'excel·lència en matèria de divulgació cultural i científica i el suport a la investigació mèdica.

Aquest 2018, la Fundació té un pressupost de 520 milions d'euros, el més elevat de tota la seva història.

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media