3.000 infants en risc d'exclusió social gaudiran d’activitats socioeducatives aquest estiu gràcies a la Diputació de Barcelona
últims articles
Nova programació de l’Aula de Cinema
 
Viu unes cavalcades de Reis singulars
 
La Diputació de Barcelona fomenta els valors cívics a La Ciutat dels Somnis
 
Més de 25.000 enquestes enviades per millorar el Catàleg de Serveis
 
Per Nadal, llibres únics a la Llibreria de la Diputació de Barcelona
 
Reempresa guanya el Premi Europeu de Promoció Empresarial 2017
 
Foto: Diputació de Barcelona
La Diputació de Barcelona aporta enguany 184.000 euros a la Fundació Pere Tarrés i a Fundesplai per facilitar l’accés d’nfants i adolescents en risc d’exclusió social a  activitats socioeducatives de lleure aquest estiu. Amb aquesta aportació, al voltant de 3.000 infants de municipis de la demarcació de Barcelona podran gaudir d’aquestes activitats.

La corporació col·labora en les campanyes d’aquestes dues entitats, que parteixen de la idea que l’educació en el lleure ajuda a pal·liar els efectes de les desigualtats socioeconòmiques dels infants en risc d’exclusió social. Per això consideren important sensibilitzar la població, i garantir que cap infant quedi al marge de les colònies i casals durant les vacances escolars.

Malgrat la millora d’alguns indicadors macroeconòmics, hi ha moltes famílies per a les quals la recuperació econòmica no ha arribat, cosa que dificulta que els infants puguin gaudir d’activitats de lleure durant l’estiu. L’any 2015, 1 de cada 3 infants es trobaven a Catalunya en situació de risc de pobresa. I a Espanya, la taxa d’abandonament escolar ha augmentat entre el 20% més pobre de la població, passant del 28% al 2005 al 36% al 2015.

La Fundació Pere Tarrés pretén enguany arribar a 4.500 nens i nenes amb la seva campanya “Cap infant sense colònies”, que té l’objectiu d’evitar que l’accés a l’educació en el lleure sigui un factor més d’exclusió social. Això significa becar un 12% més d’infants que l’any passat. Entre 2010 i 2016 ja es va incrementar un 345% el nombre de beques concedides, arribant a 17.262 infants becats en els darrers estius. Aquesta fundació ha fet, també, una crida a la mobilització social per conscienciar de la importància de l’educació en el lleure amb la campanya viral a les xarxes socials “Dóna la volta al seu estiu” (etiqueta #donalavolta).

Fundesplai impulsa la campanya “Encerta l’Estiu-Un Estiu per a tothom!”, amb la qual preveu atorgar 5.700 beques per a colònies i casals, un 10% més que l’any passat, i gairebé sis cops més que les atorgades l’any 2011, en què es va engegar la campanya. Aquestes beques faran possible que infants en situació de risc social puguin gaudir d’alguna de les 1.163 activitats programades entre colònies, casals, campaments, rutes i camps de treball, i colònies per a famílies.

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media
amb el suport de: