L'inici d'estiu registra bones dades d'ocupació turística
últims articles
Nova programació de l’Aula de Cinema
 
Viu unes cavalcades de Reis singulars
 
La Diputació de Barcelona fomenta els valors cívics a La Ciutat dels Somnis
 
Més de 25.000 enquestes enviades per millorar el Catàleg de Serveis
 
Per Nadal, llibres únics a la Llibreria de la Diputació de Barcelona
 
Reempresa guanya el Premi Europeu de Promoció Empresarial 2017
 
Foto: Diputació de Barcelona
L'ocupació als allotjaments turístics de la demarcació de Barcelona el mes de juny ha estat en general bona, amb creixements generalitzats de l’ocupació respecte el 2016 en dues tipologies d’allotjament (hotels i turisme rural) i decreixement en els càmpings, segons l'Enquesta Flaix d'ocupació turística, duta a terme pel Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona. 

Es destaca, per una banda, els creixements positius del Baix Llobregat, el Maresme, Garraf i Vallès Occidentals en hotels, les quatre comarques amb un pes més alt en aquesta tipologia d’allotjament; el creixements alts i molt alts en el turisme rural, especialment a les comarques d’Osona, Anoia i Berguedà, les tres amb una especialització alta en allotjament rural; i finalment, la part menys favorable se l’enduen els càmpings, especialment els de l’àmbit de Costa Barcelona, on s’ubiquen tres de cada establiments de càmping de la província.

L’ocupació en els establiments hotelers de l’entorn de Barcelona (no s’inclou en l’anàlisi la ciutat de Barcelona ni la resta del Barcelonès) se situa al 81,1% durant el mes de juny de 2017. Això representa un creixement en l’índex d’ocupació de més de 6 punts percentuals respecte el 2016 (+6,5 pp). L’ocupació té variacions interanuals positives en ambdues quinzenes del mes, amb un creixement més significatiu durant la primera quinzena (9,9 pp i 3,0 pp respectivament).

Vuit de les onze comarques tenen ocupacions superiors a les assolides al 2016, i per tant només dos comarques han registrat caigudes (no es disposen de les dades 2016 del Moianès). Aquestes són l’Anoia (amb una caiguda de -4,1 pp) i l’Alt Penedès (-1,1 pp).

Pel que fa a establiments de turisme rural de la demarcació de Barcelona, han obtingut una ocupació mitjana 66,6% durant el mes de Juny de 2017, amb un creixement força significatiu del +28,4 pp d’ocupació que el mateix mes de l’any anterior (38,3%). La comarca amb l’ocupació més alta el mes de juny ha estat el Moianès (91%), seguida de la comarca d’Osona (71,6%) i del Berguedà (66,5%). Aquestes dues últimes són les comarques amb major volum d’oferta de turisme rural de la província (entre les dues tenen el 50% del total de places).

D’altra banda, la mitjana d’ocupació al juny en els establiments de càmping de la demarcació és de 48,6%, -7,3 pp per sota del valor mig registrat al 2016. Dues de les tres marques turístiques presenten decreixements en l’ocupació: Paisatges Barcelona (-2,9 pp) i Costa Barcelona (-10,8 pp). Aquesta última val a dir que aglutina més del 73% del total de places de càmping que hi ha a la província de Barcelona. En canvi, Pirineus (Berguedà) presenta el millor valor d’ocupació mitjà de la província (62,8%), i és el l’únic territori que creix.

L’Informe Flaix d’ocupació turística és un treball del Laboratori de Turisme de l’Oficina Tècnica de Turisme que es realitza durant els períodes de màxima afluència turística a les destinacions de les comarques barcelonines des de l’any 2009.

Nota: S'adjunta link a l'estudi "Enquesta Flaix d'ocupació turística", amb informació per comarques i marques turístiques

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media
amb el suport de: