El Palau Güell acull l'entrega de la medalla d’or al Mèrit Europeu a Albert Blancafort
últims articles
Mercè Conesa destaca a l’Smart City Expo el valor de la tecnologia al servei de la ciutadania
 
Nou impuls per promocionar les comarques de Barcelona, amb “Barcelona no té fi”
 
Mercè Conesa inaugura Ecoviure, la fira d’ecologia i sostenibilitat de la Catalunya Central
 
Inauguració del curs acadèmic 2017-18 de l’Institut del Teatre
 
La Diputació de Barcelona destina 1,68 MEUR en ajuts per lluitar contra l’abandonament escolar prematur
 
S'implanta el nou sistema de padró municipal
 
La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha participat aquest dimecres al lliurament de la medalla d’or al Mèrit Europeu al mestre orguener, Albert Blancafort | Foto: Sergio Ramos / Diputació de Barcelona

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha participat aquest dimecres al lliurament de la medalla d’or al Mèrit Europeu al mestre orguener, Albert Blancafort. L’acte, impulsat per la Fondation du Mérite Européen, s’ha celebrat al Palau Güell de Barcelona, que és propietat de la Diputació.

Precisament, l’actual orgue d’aquest edifici construït per Gaudí és obra de Blancafort. Està situat al saló central, a quinze metres d’alçada i va ser inaugurat, amb un concert, el 16 d’abril de 2012. Per construir-lo, va aprofitar els tubs de fusta de l’orgue original del Palau, d’entre 1887 i 1890.

Després del discurs d’agraïment per part de Blancafort, Mercè Conesa ha posat èmfasi en aquest reconeixement, que ha qualificat com a merescut i que ressalta perquè «és una tasca que no entén de fronteres, sinó que entén de valors», uns valors  que defineixen «l’Europa que volem», una Europa que «volem amb justícia social i democràtica».

Amb la voluntat de destacar l’excel·lència de la feina feta per Blancafort, la presidenta també ha destacat el valor de recuperar els oficis i d’adaptar-los al segle XXI, ja que «segueixen sent imprescindibles a la nostra societat, a la nostra cultura».

Albert Blancafort (Barcelona, 1964) dóna continuïtat a la nissaga de músics i orgueners i, des del 2014, és acadèmic de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi. L’any 2015 va rebre el Premi Nacional d’Artesania de la Generalitat.

També és el responsable de la restauració o construcció de nombrosos orgues de diversos països, entre les quals destaquen orgues majors com els de l’Auditori de Tenerife, el de la basílica de Montserrat i el de la Sagrada Família.

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media
amb el suport de: