CaixaBank aposta per la recerca i la divulgació cultural d’excel·lència
últims articles
La Fundació Bancària ”la Caixa” rep el Segell d’Excel·lència Europea EFQM 500+, que premia la qualitat en la gestió
 
Trobada Cap Roig d’Economia i Reptes Socials: “Perquè ningú es quedi pel camí”
 
120 estudiants espanyols reben una beca de “la Caixa” per cursar estudis de postgrau a l’estranger
 
CriteriaCaixa crea una Comissió d'Estratègia per al seguiment de les seves inversions
 
Quarta revolució industrial: el que ha de venir
 
Isidre Fainé reivindica a Buenos Aires la funció social de les caixes d’estalvi i de la banca local
 
CosmoCaixa Barcelona
L’aposta de la Fundació Bancària per la recerca es basa en una estratègia centrada en la salut i en altres reptes de la humanitat, com el canvi climàtic o la transformació social, a través de tres línies d’actuació: les beques a joves científics d’alt potencial; el suport a centres i programes de recerca, i la translació dels resultats a la societat.

La posada en marxa d’un estudi pioner per detectar de manera precoç la malaltia d’Alzheimer en persones amb la síndrome de Down, en col·laboració amb l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau; el disseny de tractaments més eficaços per a tumors de pulmó, de la mà de l’Institut Català d’Oncologia; la presentació, liderada per IrsiCaixa, d’un assaig de vacuna terapèutica contra el VIH que ha aconseguit que cinc persones controlin el virus sense prendre cap tractament; l’impuls d’un projecte sobre salut cerebral amb l’Institut Guttman, i la presentació de la nova etapa de l’Institut de Salut Global de Barcelona han estat els avenços més destacables en el camp de la recerca.          

A més, a CosmoCaixa s’ha inaugurat l’exposició “Talking Brains. Programats per parlar” i l’Observatori Social de ”la Caixa” ha publicat el segon dossier sobre Atur juvenil i pobresa ¿un problema estructural?

En el camp cultural, la fita del trimestre ha estat la inauguració de CaixaForum Sevilla, obra de l’arquitecte Guillermo Vázquez Consuegra i que, amb 7.500 metres quadrats, ha esdevingut el tercer CaixaForum més gran després dels de Barcelona i Madrid.  
Entre les exposicions inaugurades entre el gener i el març d’enguany destaquen “Els pilars d’Europa. L’Edat Mitjana al British Museum” (CaixaForum Barcelona), “Ramon Casas. La modernitat anhelada” (CaixaForum Madrid), “Ming. L’imperi daurat” (CaixaForum Saragossa) i “Gabriel Casas. Fotografia, informació i modernitat, 1929-1939” (CaixaForum Palma).  
 
AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media