CaixaBank aposta per la recerca i la divulgació cultural d’excel·lència
últims articles
El marge d’interessos de CaixaBank arriba als 4.746 milions (+14,2 %)
 
CaixaBank obté un benefici de 1.684 milions (+60,9%), el resultat anual més gran de la seva història
 
CaixaImpulse: amb els imprescindibles de la recerca
 
Més de 22.000 llocs de treball facilitats pel Grup “la Caixa”
 
Obra Social La Caixa: canviant presents, construint futurs
 
BPI aporta 180 milions al resultat del Grup CaixaBank
 
CosmoCaixa Barcelona
L’aposta de la Fundació Bancària per la recerca es basa en una estratègia centrada en la salut i en altres reptes de la humanitat, com el canvi climàtic o la transformació social, a través de tres línies d’actuació: les beques a joves científics d’alt potencial; el suport a centres i programes de recerca, i la translació dels resultats a la societat.

La posada en marxa d’un estudi pioner per detectar de manera precoç la malaltia d’Alzheimer en persones amb la síndrome de Down, en col·laboració amb l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau; el disseny de tractaments més eficaços per a tumors de pulmó, de la mà de l’Institut Català d’Oncologia; la presentació, liderada per IrsiCaixa, d’un assaig de vacuna terapèutica contra el VIH que ha aconseguit que cinc persones controlin el virus sense prendre cap tractament; l’impuls d’un projecte sobre salut cerebral amb l’Institut Guttman, i la presentació de la nova etapa de l’Institut de Salut Global de Barcelona han estat els avenços més destacables en el camp de la recerca.          

A més, a CosmoCaixa s’ha inaugurat l’exposició “Talking Brains. Programats per parlar” i l’Observatori Social de ”la Caixa” ha publicat el segon dossier sobre Atur juvenil i pobresa ¿un problema estructural?

En el camp cultural, la fita del trimestre ha estat la inauguració de CaixaForum Sevilla, obra de l’arquitecte Guillermo Vázquez Consuegra i que, amb 7.500 metres quadrats, ha esdevingut el tercer CaixaForum més gran després dels de Barcelona i Madrid.  
Entre les exposicions inaugurades entre el gener i el març d’enguany destaquen “Els pilars d’Europa. L’Edat Mitjana al British Museum” (CaixaForum Barcelona), “Ramon Casas. La modernitat anhelada” (CaixaForum Madrid), “Ming. L’imperi daurat” (CaixaForum Saragossa) i “Gabriel Casas. Fotografia, informació i modernitat, 1929-1939” (CaixaForum Palma).  
 
AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media