CaixaBank i Microsoft Ibérica guardonaran les millors alumnes de graus universitaris tècnics amb els Premis WONNOW
últims articles
Juan María Hernández Puértolas, nou Director de Comunicació del Grup Fundació “la Caixa”
 
La Fundació ”la Caixa” destina més de 200.000 euros a sis projectes de transformació social en l’àmbit rural en el context de la Covid-19 a Catalunya
 
El projecte ‘Sostre 360º’ oferirà suport social i habitacional a joves vulnerables amb risc de carrer
 
La Zona Franca de Barcelona i el Programa Incorpora de la Fundació “la Caixa” signen un acord de col·laboració
 
Espanya, un dels països on l’origen social dels pares té més influència en la posició social dels fills
 
CaixaImpulse Consolidate apropa al mercat quatre iniciatives biomèdiques disruptives
 
L’any passat hi van participar un total de 260 alumnes de 59 universitats espanyoles
Guanyadores de la primera edició dels Premis WONNOW

CaixaBank i Microsoft Ibérica guardonaran les millors alumnes de graus STEM —ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques— de 79 universitats espanyoles mitjançant els Premis WONNOW. Amb l’objectiu d’impulsar la diversitat i la presència de dones en l’àmbit de la tecnologia i les ciències des de l’inici de la seva carrera professional, ambdues entitats llancen la segona edició d’aquests premis.

Les alumnes que estiguin cursant algun d’aquests graus tècnics poden presentar una candidatura als premis fins al 16 de juny a través de la pàgina web www.wonnowawards.com. L’any passat, en la primera edició d’aquests guardons, hi van participar un total de 260 alumnes de 59 universitats espanyoles.

Per triar les premiades, a més de l’expedient acadèmic se’n valorarà l’experiència personal. Les interessades han d’emplenar un formulari que inclou algunes preguntes per examinar-ne els mèrits i conèixer-ne el perfil. A més, han d’adjuntar el currículum i la nota mitjana dels 180 primers crèdits superats.

En total es lliuraran 11 premis. D’una banda, es guardonarà l’alumna amb millor expedient acadèmic, que rebrà una dotació econòmica de 10.000 euros i, de l’altra, es premiaran 10 estudiants, que tindran accés a una beca remunerada per treballar a CaixaBank i participaran en un programa de mentoria de Microsoft Ibérica.

Per al conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, “els Premis WONNOW aborden dues qüestions clau per a l’entitat: la diversitat i l’aposta per la tecnologia, que són essencials per a CaixaBank”. També ha subratllat “la importància d’aquests guardons que donen suport a la presència i el desenvolupament professional de les dones en l’àmbit tecnològic. Per al desenvolupament de la nostra societat necessitem ajudar les dones perquè apostin per les professions del futur”.

Per la seva banda, Pilar López, presidenta de Microsoft Ibérica, destaca que “la plena inclusió de la dona en els àmbits cientificotècnics encara queda lluny”. La presència femenina en el sector tecnològic espanyol és amb prou feines del 37,4 %. És una qüestió per la qual continuarem treballant, amb iniciatives com els Premis WONNOW. Tecnologies com la IA ens ajudaran a fer front als grans reptes als quals ha de plantar cara la humanitat, apoderaran els qui treballen per crear un món més sostenible i accessible i facilitaran grans avenços en àrees com la sanitat, l’agricultura, l’educació o el transport. Hem de desterrar estereotips i animar les noies joves a ser protagonistes de tots aquests canvis que han d’arribar en la societat digital”.

Entitats compromeses amb la diversitat

CaixaBank i Microsoft Ibérica aposten pel talent i estan compromeses amb la diversitat. Els valors de compromís social, igualtat i excel·lència, que les dues entitats comparteixen, es reflecteixen en aquesta iniciativa, que enguany té lloc per segona vegada consecutiva. Els Premis WONNOW pretenen impulsar la diversitat en un sector clau i premiar l’excel·lència de dones estudiants de graus STEM. Es tracta d’un projecte transversal que pretén posar en valor l’esforç i el compromís de dones que aposten per aquest tipus de carreres universitàries.

Segons l’informe de la Unesco Desxifrar el codi: l’educació de les nenes i les dones en ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques (STEM), actualment només el 28 % de tots els investigadors al món són dones. Les diferències de gènere en la participació en els estudis STEM en detriment de les nenes ja s’aprecia en l’educació infantil i es torna més visible en nivells educacionals més alts. En l’educació superior, les dones representen només el 35 % dels estudiants matriculats en les àrees relacionades amb STEM.

Malgrat que la Comissió Europea assenyala que assolir la paritat d’homes i dones en la indústria digital permetria elevar el PIB de la Unió Europea uns 9.000 milions d’euros anuals, el seu últim estudi sobre la dona en el sector digital assenyala que 24 dones de cada 1.000 es graduen en estudis TIC i, d’elles, només 6 treballa en el sector tecnològic.

Sobre CaixaBank

El compromís social és un dels valors de CaixaBank, que pretén contribuir al desenvolupament d’una societat més justa i amb més igualtat d’oportunitats. Per fer-ho, fomenta i posa en marxa diverses iniciatives amb l’objectiu d’afavorir la diversitat, com els Premis WONNOW. Com a element central de la seva identitat, l’entitat participa en nombroses aliances i iniciatives de responsabilitat corporativa, nacionals i internacionals.

L’entitat està adherida a diverses iniciatives per impulsar la igualtat de gènere, com la iniciativa Women’s Empowerment Principles, impulsada per les Nacions Unides; l’Acord Voluntari amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat “Més dones, millors empreses”, per a una representativitat més gran de la dona en posicions directives; el Xàrter de la Diversitat, per fomentar la igualtat d’oportunitats i les mesures antidiscriminatòries, i l’Observatori Generació i Talent, amb l’objectiu de promoure la gestió de la diversitat generacional.

Igualment, CaixaBank està inclosa en l’índex d’Igualtat de Gènere de Bloomberg pel seu compromís amb la promoció de les dones.

Actualment, CaixaBank té un 40,1 % de dones en càrrecs directius i una línia específica d’actuació per fomentar la diversitat de gènere. L’entitat disposa d’un Pla d’Igualtat per contribuir a la igualtat efectiva entre homes i dones. CaixaBank és l’entitat líder en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars del 29,3 %. El banc té prop de 16 milions de clients en el mercat ibèric i més de 5.000 oficines.

Sobre Microsoft Ibérica

Microsoft (Nasdaq “MSFT” @microsoft) impulsa la transformació digital per a l’era del núvol intel·ligent i l’Intelligent Edge. La seva missió és ajudar cada persona i cada organització en el planeta a fer més en el dia a dia.

Microsoft és una empresa diversa en tots els sentits. Més enllà del gènere, és un valor que la companyia té interioritzat en la seva cultura. La seva missió com a companyia és intrínsecament inclusiva: apoderar cada persona i cada organització del planeta per aconseguir més.

Internament, Microsoft promou una cultura que permet als empleats connectar la seva energia i la seva passió per la tecnologia amb aquesta missió. I per aconseguir-ho, la diversitat és clau: un entorn divers i inclusiu condueix a millors idees, millors productes i millors resultats per als clients.

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media