Dionís Guiteras: «La Diputació ha de donar aquelles eines perquè el bosc sigui viable»
últims articles
Nova programació de l’Aula de Cinema
 
Viu unes cavalcades de Reis singulars
 
La Diputació de Barcelona fomenta els valors cívics a La Ciutat dels Somnis
 
Més de 25.000 enquestes enviades per millorar el Catàleg de Serveis
 
Per Nadal, llibres únics a la Llibreria de la Diputació de Barcelona
 
Reempresa guanya el Premi Europeu de Promoció Empresarial 2017
 
Foto: Edgar Mata Roca / Diputació de Barcelona
El vicepresident primer de la Diputació, Dionís Guiteras, ha fet valoració de la campanya del Pla d’Informació i Vigilància contra incendis forestals. Ho ha fet a Avinyó, un dels municipis que ha patit l’incendi més gran d’aquest estiu.

Guiteras ha assegurat que «la Diputació ha de donar aquelles eines perquè el bosc sigui viable», veure com es poden «evitar els incendis» i regenerar l’espai afectat per evitar que allò que havia estat un bosc es converteixi en un desert.

Al mateix temps també ha fet «una valoració positiva» de la campanya, tot i que admet que «cada hectàrea que es crema és un desastre en si». En aquest sentit ha recordat que, des dels 24 punts de vigilància fixa i les 90 unitats mòbils d’informació, s’ha arribat a molta gent «informant i alertant» dels perills del bosc.

Tres objectius principals

La Diputació de Barcelona, en col·laboració amb els ajuntaments i les agrupacions de defensa forestal (ADF), posa en marxa cada any aquest pla de sensibilització a la població en matèria de prevenció i detecció ràpida d’incendis. Els tres objectius principals del PVI són reduir el nombre d’incendis, minimitzar els efectes dels incendis i assistir tècnicament als ajuntaments en cas d’incendis importants.

El dispositiu, que va estar en funcionament del 16 de juny a l’1 de setembre, ha comptat amb 266 persones contractades i ha tingut un abast de 475.502 hectàrees forestals. En tota la demarcació s’han informat a 58.655 persones, s’han detectat 778 punts de risc i s’han realitzat 138 dissuasions d’infraccions a la reglamentació contra incendis.

També cal destacar que dels incendis registrats durant la campanya el 41% dels primers avisos que ha rebut el centre de control del PVI ha estat de guaites, unitats mòbils o ADF. D’altra banda, aquest estiu s’han comptabilitzat 187 incendis en l’àmbit i horari del PVI i, fora d’aquest, s’han produït 34 incendis més.

La superfície afectada per aquests incendis (768 ha) ha estat superior a la mitjana dels darrers anys (463 ha), tot i que només vuit incendis han superat les 10 ha. Els majors incendis han estat els iniciats a Artés (363,1 ha), Manresa (104,9 ha) i Avinyó (72,8 ha).

Dades per comarques

Alt Penedès

Anoia

Bages

Baix Llobregat

Berguedà

Garraf

Maresme

Moianès

Osona

Vallès Occidental

Vallès Oriental

Resum comarques

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media
amb el suport de: