Foto: ACN-Marina Loperena - La presidenta de l'ECAS, Sònia Fuertes, en la presentació d'un informe sobre feminització de la pobresa
El conseller ha explicat a ECAS que ja hi ha dos grups de treball en funcionament: un del reglament, que ha de ser la peça clau de la Llei, i un altre de coordinació i treball territorial entre les entitats, el SOC i els serveis socials municipals

 

 

ECAS exigeix al Govern que resolgui les “disfuncions” de la Renda Garantida
El conseller Chakir el Homrani es compromet a treballar amb les entitats socials per millorar l’aplicació de la prestació

Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS) exigeix al Govern que “unifiqui criteris“ per resoldre les sol·licituds de la Renda Garantida. Així ho ha reclamat aquest dijous en un reunió amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, on han presentat un informe en què s'analitza en profunditat les “disfuncions i mancances” que la conselleria està tenint per implementar la prestació amb totes les garanties.

La delegació d’ECAS, encapçalada per la seva presidenta, Sònia Fuertes, ha plantejat també qüestions com la lluita contra la pobresa, l’exclusió i les desigualtats, l’acollida dels joves migrants sense referents familiars i el reforç de les polítiques de suport a les famílies, entre d’altres.

El conseller el Homrani ha explicat que “la intervenció del 155 ha impossibilitat fer avançar el reglament de la Llei de Renda Garantida”, malgrat que mesos enrere fonts de la conselleria sempre van negar que la intervenció de l'Estat entorpís l'aplicació de l'ajut. A més, ha assegurat que tenen la Renda Garantida “com a prioritat”. “Hem posat en marxa tots els mecanismes per millorar algunes disfuncions que hem detectat”, ha afirmat.

En concret, el conseller ha explicat a ECAS que ja hi ha dos grups de treball en funcionament: un del reglament, que ha de ser la peça clau de la Llei, i un altre de coordinació i treball territorial entre les entitats, el SOC i els serveis socials municipals. “Treballem amb la màxima intensitat possible per ajustar la implementació i fer avançar aquest nou dret social conquerit”, ha dit el conseller.

Per a ECAS, en canvi, tot i que valora “l'esforç realitzat” per engegar la Renda Garantida, “se n’ha fet una interpretació massa restrictiva, amb disparitat de criteris i un alt nombre de denegacions que contradiu l’objectiu de la pròpia norma d’assegurar a tothom uns ingressos mínims per viure dignament”. L'entitat també ha recordat el caràcter “d’emergència social” que va motivar el Ple contra la pobresa que el Parlament va celebrar el 2016 i la Resolució 17/XI del Parlament.

Notícies relacionades
Amnistia veu “positiu” el nou decret Llei que garanteix l'atenció sanitària universal
L'ONG critica, però, que la nova normativa no retorna a la situació prèvia al decret Llei 16/2012, “que va deixar sense targeta sanitària a més de 750.000 persones”
605 infants i joves participaran en 16 casals d’estiu socials
Aquests casals formen part de la campanya solidària “Ajuda’ls a créixer – Cap infant sense colònies” que becarà 3.600 infants i joves durant l’estiu
El 81% de les persones usuàries del programa Vincles són dones
El programa per acompanyar la gent gran de Barcelona arribarà a 1.000 usuaris al mes a la tardor
Salut anuncia que el Govern aprovarà un nou pla per eliminar l'hepatitis C a Catalunya
La consellera Vergés diu que només en el primers sis mesos de 2018 s’han iniciat 3.556 tractaments
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Selfies: narcisisme o microrelat?
Neix la Copa Catalunya de sardana esportiva
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71