Crèdit: Espigoladors
‘Espigoladors’ recull tots aquests productes del camp i, en un 95% els reparteix entre entitats socials.

 

 

El projecte ‘Espigoladors’, guardonat amb el Premi Medi Ambient de la Generalitat
L’entitat recupera fruita i verdura que es descarta per al consum per racons estètiques o excedents i les dona a entitats socials

El projecte ‘Espigoladors’ i, en concret, la marca amb què comercialitzen els seus productes ‘Es Im-perfect’, han estat guardonats amb el Premi Medi Ambient que concedeix la Generalitat. L’entitat impulsa una iniciativa que permet lluitar contra el malbaratament alimentari, alhora que recupera una figura clau del camp català, els espigolaires, que recullen aquelles fruites i verdures que, ja sigui pel descens de vendes, raons estètiques o excedents de producció, les empreses rebutgen perquè no agraden als consumidors.

‘Espigoladors’ recull tots aquests productes del camp i, en un 95% els reparteix entre entitats socials. Així, expliquen, “faciliten l’accés a aliments frescos, sans i nutritius a persones que habitualment no poden accedir-hi”. Les entitats socials són pròximes a la zona de recollida. Hi participen, per exemple, Càritas de Malgrat de Mar, ASALMA Associació ALBA Maresme, Botiga Aliments Solidaris Sant Boi, Rebost Solidari Pineda, Serveis socials El Prat, DISA Premià o l’Associació Botiga Solidària de Cornellà de Llobregat, entre moltes altres. Per inscriure’s només cal omplir el formulari del seu web.

“Em satisfà molt poder col·laborar en iniciatives com la d’Espigoladors per l’intercanvi d’experiència que suposa amb altres persones voluntàries i per donar valor al treball físic i recuperar ritmes més naturals”, explica el Jaume Ferrández a través del web de l’entitat. En tot aquest procés, diuen des de l’entitat, integren persones en situació vulnerable a través de les entitats, ja que poden fer d’espigolaires. “Així fomentem la dignitat de les persones i la generació d’oportunitats laborals i socials des d’un vessant transformador”.

A més, amb tota la resta de menjar que no han aconseguit repartir entre les entitats socials, fan conserves naturals, com ara melmelades, cremes, sales o  patés. Ho comercialitzen sota la marca ‘Es Im-perfect’, recomanada per la famosa cuinera Ada Parellada per ser productes de proximitat i de qualitat.

 

Notícies relacionades
Amnistia veu “positiu” el nou decret Llei que garanteix l'atenció sanitària universal
L'ONG critica, però, que la nova normativa no retorna a la situació prèvia al decret Llei 16/2012, “que va deixar sense targeta sanitària a més de 750.000 persones”
605 infants i joves participaran en 16 casals d’estiu socials
Aquests casals formen part de la campanya solidària “Ajuda’ls a créixer – Cap infant sense colònies” que becarà 3.600 infants i joves durant l’estiu
El 81% de les persones usuàries del programa Vincles són dones
El programa per acompanyar la gent gran de Barcelona arribarà a 1.000 usuaris al mes a la tardor
ECAS exigeix al Govern que resolgui les “disfuncions” de la Renda Garantida
El conseller Chakir el Homrani es compromet a treballar amb les entitats socials per millorar l’aplicació de la prestació
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Selfies: narcisisme o microrelat?
Neix la Copa Catalunya de sardana esportiva
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71