Crèdit: Unsplash
No revictimitzar a la dona usant la paraula “víctima”. No donar detalls morbosos de les agressions sexuals. No atribuir la responsabilitat a les dones... són algunes de les recomanacions que han fet

 

 

Dones agredides, expertes i periodistes fan recomanacions sobre el tractament mediàtic de les agressions sexuals
Una vintena de dones que han patit agressions sexuals, juntament amb psicòlogues expertes en atenció i periodistes en actiu, han treballat durant dos anys aquest projecte

No revictimitzar a la dona usant la paraula “víctima”. No donar detalls morbosos de les agressions sexuals. No atribuir la responsabilitat a les dones. Visibilitzar els processos de recuperació i resiliència. No alimentar el mite de les falses denúncies. Identificar els agressors. Aquestes són algunes de les recomanacions que aquest dilluns s’han presentat al Pati Manning de Barcelona en una jornada sobre com informar sobre les agressions sexuals.
Durant dos anys  vint dones que han patit agressions sexuals i que es troben en un procés de recuperació, diferents expertes en atenció psicològica a dones i periodistes en actiu han col·laborat en un estudi i han elaborat conjuntament un informe.

Un grup hetereogeni

Les dones que han participat en aquest grup de treball han configurat un grup heterogeni d’edat, origen, classe social estudis que han analitzat una selecció de 15 notícies publicades a premsa.
A partir d’aquí Violeta Garcia de l’ Associació per l’Atenció de Dones Agredides Sexualment, i Isabel Muntané del Màster Gènere i Comunicació de la UAB han redactat les recomanacions, que han estat avalades per les expertes en la matèria Anna Celma, de l’àmbit periodístic, Montse Pineda, de l’àmbit d’atenció, i Carla Vall i Júlia Vega, de l’àmbit legal i d’intervenció respectivament, l’entitat Creación Positiva i la Fundació Surt.
A partir d’ara, un cop presentades les recomanacions, es treballarà per incorporar-les i donar-les a conèixer als mitjans de comunicació, facultats de periodisme i comunicació, entitats periodístiques, institucions públiques i privades amb la voluntat de treballar per l’eradicació de les violències masclistes i el canvi dels discursos dels mitjans de comunicació.

 

Notícies relacionades
La Fundació Mambré busca 50 pisos buits per a persones en risc d’exclusió a Barcelona
L’entitat posa en marxa la campanya ‘Lloguer segur, lloguer digne’ per fer front a problemàtiques com el sensellarisme i els desnonaments
El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat proposa la creació d’una comissió de la discapacitat
L’organització reclama mesures d'accessibilitat a les institucions
Les dones donen sang un 20% més que els homes
Catalunya és autosuficient per a transfusions i s’hi pot donar sang a més de 4.000 punts
Les mares de pacients amb trastorns alimentaris manifesten més ràbia, por i sentiment de culpa que els pares
El 94,4% dels malalts són noies amb una mitjana d’edat de 19 anys
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Convocat el II Concurs Nacional de Balls de Gegants
36a Trobada Nacional de Trabucaires a Santa Coloma de Gramenet
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71