Crèdit: Unsplash
No revictimitzar a la dona usant la paraula “víctima”. No donar detalls morbosos de les agressions sexuals. No atribuir la responsabilitat a les dones... són algunes de les recomanacions que han fet

 

 

Dones agredides, expertes i periodistes fan recomanacions sobre el tractament mediàtic de les agressions sexuals
Una vintena de dones que han patit agressions sexuals, juntament amb psicòlogues expertes en atenció i periodistes en actiu, han treballat durant dos anys aquest projecte

No revictimitzar a la dona usant la paraula “víctima”. No donar detalls morbosos de les agressions sexuals. No atribuir la responsabilitat a les dones. Visibilitzar els processos de recuperació i resiliència. No alimentar el mite de les falses denúncies. Identificar els agressors. Aquestes són algunes de les recomanacions que aquest dilluns s’han presentat al Pati Manning de Barcelona en una jornada sobre com informar sobre les agressions sexuals.
Durant dos anys  vint dones que han patit agressions sexuals i que es troben en un procés de recuperació, diferents expertes en atenció psicològica a dones i periodistes en actiu han col·laborat en un estudi i han elaborat conjuntament un informe.

Un grup hetereogeni

Les dones que han participat en aquest grup de treball han configurat un grup heterogeni d’edat, origen, classe social estudis que han analitzat una selecció de 15 notícies publicades a premsa.
A partir d’aquí Violeta Garcia de l’ Associació per l’Atenció de Dones Agredides Sexualment, i Isabel Muntané del Màster Gènere i Comunicació de la UAB han redactat les recomanacions, que han estat avalades per les expertes en la matèria Anna Celma, de l’àmbit periodístic, Montse Pineda, de l’àmbit d’atenció, i Carla Vall i Júlia Vega, de l’àmbit legal i d’intervenció respectivament, l’entitat Creación Positiva i la Fundació Surt.
A partir d’ara, un cop presentades les recomanacions, es treballarà per incorporar-les i donar-les a conèixer als mitjans de comunicació, facultats de periodisme i comunicació, entitats periodístiques, institucions públiques i privades amb la voluntat de treballar per l’eradicació de les violències masclistes i el canvi dels discursos dels mitjans de comunicació.

 

Notícies relacionades
Amnistia veu “positiu” el nou decret Llei que garanteix l'atenció sanitària universal
L'ONG critica, però, que la nova normativa no retorna a la situació prèvia al decret Llei 16/2012, “que va deixar sense targeta sanitària a més de 750.000 persones”
605 infants i joves participaran en 16 casals d’estiu socials
Aquests casals formen part de la campanya solidària “Ajuda’ls a créixer – Cap infant sense colònies” que becarà 3.600 infants i joves durant l’estiu
El 81% de les persones usuàries del programa Vincles són dones
El programa per acompanyar la gent gran de Barcelona arribarà a 1.000 usuaris al mes a la tardor
ECAS exigeix al Govern que resolgui les “disfuncions” de la Renda Garantida
El conseller Chakir el Homrani es compromet a treballar amb les entitats socials per millorar l’aplicació de la prestació
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Selfies: narcisisme o microrelat?
Neix la Copa Catalunya de sardana esportiva
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71