Les propostes de l’Ens
   
   
   
   
   
 
 


 


 

Igualada (2022) i Lloret de Mar (2023) es proclamen Capitals de la Cultura Catalana
El president de l'organització Capital Cultura Catalana, Xavier Tudela, ha valorat positivament el treball de les dues candidatures

Les ciutats d'Igualada (Anoia) i Lloret de Mar (la Selva) han estat designades oficialment Capitals de la Cultura Catalana pels anys 2022 i 2023, respectivament. El president de l'organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, ha destacat positivament el treball i l'esforç realitzat per part de les dues candidatures.

L'anunci de la doble designació per part de l'organització Capital de la Cultura Catalana no ha estat trivial. Tal com explica Xavier Tudela, "s'han decidit anunciar les dues candidatures a la vegada perquè, tot i ser diferents, són complementàries i responen molt bé a la realitat cultural del nostre país. Les dues candidatures són molt fortes, han estat treballades amb temps i, alhora, es mostren ben integrades en la societat civil". El president de l'organització també ha volgut destacar la reacció ciutadana, que està sent molt positiva.

Amb motiu de la seva capitalitat cultural, Igualada té l'objectiu de mostrar allò que la distingeix en l'àmbit cultural. La intenció és projectar la cultura en general, amb un equilibri de les disciplines artístiques però amb la voluntat de reforçar alguns elements com són la música de cambra, el patrimoni arquitectònic, les arts escèniques i el patrimoni tradicional i popular. Alhora, també vol destacar la qualitat i potencialitat del teixit associatiu, de les empreses i dels equipaments de la ciutat.

La ciutat de Lloret de Mar, que serà la 20a Capital de la Cultura Catalana l'any 2023, articula la seva proposta en quatre eixos principals: medi ambient, interculturalitat, igualtat de gènere i turisme. Al mateix temps, es crearan sis itineraris per donar a conèixer la cultura de Lloret de Mar. Són arts escèniques i música, història i patrimoni, tradicions, festes i cultura popular, fotografia, arts plàstiques i visuals, interculturalitat i llengua i literatura.

La Capital de la Cultura Catalana s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior.



 

Comença la temporada d’uns Pastorets reinventats i adaptats a la Covid
Es preveuen prop de 130 representacions arreu del territori, amb textos originals, formats reduïts i referències a la pandèmia
El doctor Clotet parlarà sobre la Covid-19, els protocols i la represa de la cultura popular
Serà el dijous 17 de desembre, en una xerrada en línia que organitza la Federació de Cors de Clavé
Una taula rodona en línia per reflexionar sobre les sopes històriques en pandèmia
L’acte serà dissabte 12 i l’organitza la Federació d’Escudelles, Ranxos i Sopes Històriques de Catalunya
Les bandes de música toquen en streaming
La banda L’Espiga d’Or de Deltebre enregistra un concert per commemorar el seu 40è aniversari
Quatre dies per gaudir del teatre breu des de casa
Del 27 al 30 de novembre se celebra en línia la 1a Jornada de Teatre Breu
‘25 anys màgics’, de Lluís Alcalà, escollida Sardana de l’Any 2019
Per primer cop, la final es va retransmetre per YouTube i el públic va poder votar en línia

Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media