Neix Vibra, l'agenda cultural personalitzada del Departament de Cultura

Anunciarà més de mil experiències diàries i la programació de gairebé 4.500 equipaments. Aquestes són les dades més significatives de l'aplicació mòbil Vibra, impulsada pel Departament de Cultura, a través de la qual es podran conèixer les activitats de tot l'espectre cultural que s'organitzen a Catalunya: cultura popular i tradicional, exposicions, cinema, música, conferències, etcètera. La plataforma ha estat presentada aquest matí al Palau Marc de Barcelona en un acte que ha comptat amb les intervencions de la consellera de Cultura Mariàngela Vilallonga, i el secretari general de la conselleria Francesc Vilaró.

Vilallonga ha posat èmfasi en els elements més innovadors de l'agenda cultural, destacant que els usuaris "tindrem accés a la programació de tot el territori adaptada a la nostra posició en el mapa, i a una oferta cultural personalitzada segons els nostres gustos". En aquest empeny, la consellera ha apuntat que es desitja assolir acords de col·laboració per ampliar la base de dades de l'aplicació. "Volem liderar Vibra des del Departament de Cultura, però també volem sumar-hi totes les administracions", ha subratllat.

Vibra pot descarregar-se en els sistemes operatius iOS i Android. Per a poder consultar les activitats promocionades només cal registrar-s'hi a través d'un correu electrònic de Google o dels perfils socials a les xarxes Facebook i Twitter. Pròximament, també es podrà crear un compte d'usuari mitjançant AppleID. L'aplicació, cofinançada al 50% amb un Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), desitja erigir-se com un punt de trobada entre els principals agents culturals: equipaments, promotors (entitats i empreses professionals) i institucions.

Dimarts 23 es presenta l’edició en català del llibre ‘Un ajuntament anomenat Ells’, de Francisco Candel
L’obra parla sobre els “somnis i paranys” del període decisiu en què els catalans recuperaren el timó dels ajuntaments
Santa Eulàlia se celebra a les xarxes
Un documental de l’Esbart Ciutat Comtal i una exposició virtual del Museu Diocesà conviden a descobrir la figura i llegenda de la patrona de Barcelona
El trabuc també és cosa de dones
Les dones trabucaires reclamen més presència i un paper més actiu a les colles
Una exposició repassa 150 anys d’història dels Tres Tombs a Sant Cugat
La mostra es pot visitar a la Casa de Cultura fins al 4 de març
Mallorca, protagonista al Tradicionàrius d’aquesta setmana
Dijous es presenta el ‘Calendari Folklòric de Mallorca. Tardor’, un tresor de la cultura tradicional de l’illa
La temporada dels Tres Tombs arrenca amb actes simbòlics i ajorna les cavalcades
Poblacions com Igualada, Vilanova i la Geltrú, Rubí o Sant Cugat celebren aquest cap de setmana un programa reduït i auster

Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media