La 30a edició dels Premis Ateneus reconeix la tasca d'associacions de nord a sud i d'est a oest
El lliurament dels guardons, convocat per la Federació d'Ateneus de Catalunya, s'ha celebrat al Palau de la Generalitat de Catalunya

Un any més, la Federació d'Ateneus de Catalunya ha lliurat els ja tradicionals Premis Ateneus. Enguany, els premis han estat molt repartits arreu del territori català, concedint-se a la Societat Cultural Sant Jaume de Premià de Dalt (Premi Jove, Proposa!), el Centre Moral d'Arenys de Munt (Premi al Treball en Xarxa), el Cercle de Belles Arts de Lleida (Premi Comunicació Associativa), l'Associació Cultural Esplai de l'Ametlla de Merola (Premi a la Creativitat Artística), la Fundació Orfeó Lleidatà (Premi Capacitat d'Innovació) i l'Ateneu l'Aliança de Lliçà d'Amunt (Premi Foment de la Participació). Enguany, l'escenari escollit pel lliurament dels premis ha estat el Palau de la Generalitat de Catalunya.

La Federació d'Ateneus de Catalunya ha celebrat un dels seus actes més importants de l'any: els Premis Ateneus. Aquests guardons van néixer l'any 1989 amb la voluntat de reconèixer la tasca d'aquelles associacions, persones i empreses que realitzen projectes creatius, originals, innovadors i de qualitat arreu del territori català.

L'acte, celebrat al Palau de la Generalitat de Catalunya, ha estat conduït pel músic islandès Halldor Marr, també conegut per ser el presentador del programa Katalonski a TV3. En aquesta trentena edició, els premis han estat molt repartits geogràficament: de nord a sud i d'est a oest.

Els premis Comunicació Associativa i Capacitat d'Innovació han estat concedits a dues entitats de les terres de Ponent: el Cercle de Belles Arts i la Fundació Orfeó Lleidatà, respectivament. Per una banda, el Cercle Belles Arts ha estat premiat per la publicació de la Revista ARTS, i, d'altra banda, la Fundació Orfeó Lleidatà pel projecte 'Junts', un espectacle que combina la música amb elements com la poesia i el teatre o l'audiovisual.

La comarca del Maresme també ha tingut un gran protagonisme en aquesta vetllada guanyant dos dels primers premis. La Societat Cultural Sant Jaume de Premià de Dalt ha estat reconeguda amb el premi 'Jove, Proposa!', pel seu projecte REC, i el Centre Moral d'Arenys de Munt s'ha endut el premi Treball en Xarxa pel seu projecte 'Trenquem l'heteropatriarcat'.
Finalment, les altres dues entitats guanyadores han estat l'Ateneu l'Aliança de Lliçà d'Amunt, que ha rebut el premi Foment de la Participació, i l'Associació Cultural l'Esplai de l'Ametlla de Merola, reconeguda amb el premi Creativitat Artística.

La cerimònia també ha entregat els diplomes d'aniversari a les entitats que aquest 2019 han fet anys: l’Ateneu de Tàrrega, el Casal Catòlic de Sant Andreu de Barcelona i el Grup Excursionista i Esportiu Gironí de Girona pels seus 100 anys, i el Casino l’Aliança del Poblenou de Barcelona i el Centre Moral i Instructiu de Gràcia de Barcelona pels seus 150 anys.

 

Dimarts 23 es presenta l’edició en català del llibre ‘Un ajuntament anomenat Ells’, de Francisco Candel
L’obra parla sobre els “somnis i paranys” del període decisiu en què els catalans recuperaren el timó dels ajuntaments
Santa Eulàlia se celebra a les xarxes
Un documental de l’Esbart Ciutat Comtal i una exposició virtual del Museu Diocesà conviden a descobrir la figura i llegenda de la patrona de Barcelona
El trabuc també és cosa de dones
Les dones trabucaires reclamen més presència i un paper més actiu a les colles
Una exposició repassa 150 anys d’història dels Tres Tombs a Sant Cugat
La mostra es pot visitar a la Casa de Cultura fins al 4 de març
Mallorca, protagonista al Tradicionàrius d’aquesta setmana
Dijous es presenta el ‘Calendari Folklòric de Mallorca. Tardor’, un tresor de la cultura tradicional de l’illa
La temporada dels Tres Tombs arrenca amb actes simbòlics i ajorna les cavalcades
Poblacions com Igualada, Vilanova i la Geltrú, Rubí o Sant Cugat celebren aquest cap de setmana un programa reduït i auster

Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media