Amb motiu del Dia Internacional per a l'Erradicació de la Pobresa, que se celebra aquest dijous, diverses entitats i organitzacions del sector social constaten que les conseqüències de la precarietat "encara persisteixen per a moltes persones i famílies".

 









 

 

Més de 116.000 persones en situació d'extrema vulnerabilitat reben suport de la Creu Roja a Catalunya
L'entitat, que el 2018 va atendre més de 165.000 persones, constata que la recuperació econòmica no arriba als sectors més vulnerables

Avui en dia, els indicadors macroeconòmics apunten al fet que els anys de crisis han passat, però les dades sobre les persones ateses per la Creu Roja indiquen que la recuperació econòmica no ha arribat encara als sectors més vulnerables de la població.

Amb motiu del Dia Internacional per a l'Erradicació de la Pobresa, que se celebra aquest dijous, diverses entitats i organitzacions del sector social constaten que les conseqüències de la precarietat "encara persisteixen per a moltes persones i famílies".

Per aquest motiu, aquestes organitzacions treballen la intervenció integral de les persones en situació de vulnerabilitat, ja que, "més enllà de l'assistència bàsica, es busca la integració completa en la societat".

En aquest sentit, Creu Roja, a través del Pla d'Ocupació, va fer partícips més de 6.300 persones durant 2018, de les quals 1.650 van accedir a una feina. Només el 2018, la mateixa entitat va atendre 165.281 persones des dels programes d'intervenció social de les quals més de 116.384 estaven en situació d'extrema vulnerabilitat i van rebre suport mitjançant respostes específiques com ajudes econòmiques, lliurament d'aliments i material escolar.

Durant l'any passat, s'han atès 1.160 persones a través del programa de prevenció de l'exclusió escolar; 31.285 persones han rebut atenció urgent a necessitats bàsiques; s'han distribuït aliments per a 98.086 persones (a través del Fons d'Ajuda Europea per a les Persones més Desfavorides -FEAD-) i s'ha donat suport a través de les unitats d'emergència social a 3.354 persones sense llar.

Notícies relacionades
Nou conveni amb Projecte Home per impulsar la iniciativa «Global Forum on Drugs»
La Barnahus de Barcelona s'activa amb 60 casos d'abús sexual infantil sobre la taula
El centre està integrat per dos serveis amb el doble de professionals per atendre les necessitats de població
El Govern afegeix 131 municipis a la llista de zones tensionades per limitar el preu del lloguer
La mesura implica que hi hagi 271 localitats on es podrà aplicar el topall, cobrint més de set milions de persones
El dret a la pau centra la programació d'Impacte! Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya
La quarta edició es realitza entre el 9 i el 28 d'abril a diverses ciutats catalanes
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Dimarts 23 es presenta l’edició en català del llibre ‘Un ajuntament anomenat Ells’, de Francisco Candel
L’obra parla sobre els “somnis i paranys” del període decisiu en què els catalans recuperaren el timó dels ajuntaments
Santa Eulàlia se celebra a les xarxes
Un documental de l’Esbart Ciutat Comtal i una exposició virtual del Museu Diocesà conviden a descobrir la figura i llegenda de la patrona de Barcelona
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71