La tardor és l'estació més bonica de l'any. Atents a les passejades que presentem a continuació perfectes per aquesta estació perquè us faltarà temps per calçar-vos unes vambes i sortir a gaudir!
Els 4 punts arqueològics que ens aporten informació sobre la Batalla de l'Ebre
Les restes materials, les pròpies infraestructures construïdes arran del conflicte, aporten o invaliden hipòtesis a la memòria dels combatents
L'excavació d'estructures defensives i llocs de comandament durant la batalla de l'Ebre esdevé una font d'informació i de coneixement que complementa i acompanya els estudis tradicionals de la història mili...
5 activitats esportives a l'aire lliure per a descobrir el teu territori
En uns moments en els quals no podem desplaçar-nos per a descobrir llocs desconeguts, és la millor època per aprofitar i conèixer a fons els voltants del nostre municipi. En família, en parella o tu sol, hi ha molte...
Boscos de Catalunya per visitar a la tardor
La tardor és un bon moment màgic per posar-se al dia amb pel·lícules, llibres i series aprofitant l’arribada del fred, però també és el moment per sortir a explorar i gaudir de la natura, que s&r...
75 Activitats per divertir-se en família amb pocs diners
Divertir-se amb els fills no és difícil, doncs ells necessiten menys del que pensem, donat que en la majoria d’ocasions l'únic que reclamen és una mica del nostre temps.Per a aquestes dates de pandèmia en ...

 


 

Sis passejades per gaudir de la tardor a l'Empordà
Alguns camins per descobrir els millors racons on relaxar-se

Estèticament, la tardor és l'estació més bonica de l'any. L'ambient comença a ser més fresc però suficientment agradable com per fer llargues passejades. El sol ja no t'intenta rostir el cap i cada vegada hi ha menys turistes. Afortunadament, quan una cosa s'acaba sempre arriba una millor, i és que la nostra comarca és experta en trobar racons per caminar i passar una estona agradable sota les alzines o a la vora del mar. Atents a les passejades que presentem a continuació a Surtdecasa Empordà perquè us faltarà temps per calçar-vos unes vambes i sortir a gaudir!

1. Els Aiguamolls de l'Empordà
Hi ha pocs llocs del nostre país amb una tranquil·litat equivalent a la que es respira als Aiguamolls de l'Empordà. Els amants de la natura, els biòlegs, els ornitòlegs i els estudiosos dels animals en general diran bogeries d'aquest racó del nostre territori, ja que és un lloc ideal per l'observació d'espècies. La tardor és època de migracions, i els aiguamolls serveixen de repòs per molts ocells, cada any s'hi poden apreciar molt bé espècies autòctones d'altres regions. Encara que no siguis un expert en ornitologia els colors de la tardor fan que sigui un bon moment per passar una bona estona passejant pels camins d'aquest indret, no dubteu en apropar-vos-hi.

2. El Paratge de Tudela
Aquest indret és especial totes les èpoques de l'any, però a la tardor, amb el comiat dels últims turistes que queden es torna un racó totalment recomanable. El Cap de Creus és un dels espais més apreciats pels empordanesos més atramuntanats. El característic vent del nord que sacseja les nostres terres primavera i tardor deixa marques evidents sobre el terreny i, un dels llocs on millor es pot apreciar, és al Cap de Creus i, conseqüentment al Paratge de Tudela. Allà us espera un recorregut on podreu descobrir figures esculpides a les roques per la fusió del vent i la sal de mar, formes ben curioses que varen servir de motiu d'inspiració per moltes obres de Dalí, entre elles la roca que va donar lloc a 'El Gran Masturbador'.

3. El passeig de Sant Martí d'Empúries
Encara que no es trobi en plena naturalesa salvatge, el passeig marítim de Sant Martí d'Empúries té aquell encant difícil de trobar en entorns urbans. El trobem al costat d'una platja de sorra clara i fina, i envoltat també de tota la càrrega històrica que et transporta pel fet d'estar al costat d'un dels jaciments més importants del país: Les Ruïnes d'Empúries. A més a més, si opteu per aquest recorregut, us podreu acostar al preciós poble de Sant Martí d'Empúries i recórrer els seus carrers històrics. Tota una ruta a mig camí entre la cultura i l'oci.

4. El Massís del Montgrí
Quan la calor deixa d'estrènyer fort, és el millor moment per enfilar-se en un dels massissos amb més encant de la comarca. El Massís del Montgrí té tot el que un espera: unes vistes espectaculars a banda i banda de la comarca i un castell de somni. Si voleu us podeu apropar amb cotxe fins a l'Ermita de Santa Caterina, i des d'aquest punt continuar a peu fins al castell, tot seguint les marques del GR-92. Un cop a dalt podreu gaudir de les vistes privilegiades de tot l'Empordà: des del Golf de Roses fins a les Gavarres. Una passejada que es troba a l'abast de molts, i vosaltres podeu ser els pròxims a fer el cim!

5. El Camí de Ronda de Begur
Sembla que quan s'acaba l'estiu, els empordanesos ens costa tornar-nos a acostar a la vora del mar que ens regala tants bons moments durant els mesos de més calor. En defensa de les nostres costes, cal dir que la tardor també és un bon moment per sovintejar-les. Encara que potser l'aigua no estigui a la millor temperatura com per capbussar-se, hi ha camins que cal fer quan els 'guiris' ja són fora. Un d'ells és el recorregut que ressegueix la costa de Begur, tot travessant la Reserva de Ses Negres i parant-nos a llocs tan bonics com l'alzinar des Quinze o el mirador de la Creu, que ens permet gaudir d'una magnífica vista de la Costa Brava. La tranquil·litat, assegurada!

6. El Tren Petit
Aquesta és una excursió plena d'història. Podreu descobrir el territori a través de l'antic recorregut del ferrocarril que connectava Palamós amb Girona, passant per Palafrugell i la Bisbal d'Empordà. El tram que ens ocupa és el que uneix Palamós i Palafrugell. El tren que hi circulava era conegut amb el nom popular de 'el tren petit', i va funcionar des del 1887 i el 1956, aquell any es va clausurar la via a pesar de la forta oposició del territori. Actualment és una ruta molt senzilla, de tan sols 6 km i un desnivell de l'1%, ideal per descobrir els paisatges de la plana de l'Empordanet que tantes vegades va descriure Josep Pla, una zona agrícola que descansa als peus de les Gavarres. Ideal per a famílies!

 
Veure més notícies
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71