La CECA i la CEOE acorden finançar amb 45.000 milions la competitivitat d'empreses i pimes espanyoles
últims articles
Espanya, un dels països on l’origen social dels pares té més influència en la posició social dels fills
 
CaixaImpulse Consolidate apropa al mercat quatre iniciatives biomèdiques disruptives
 
El 37,7% de les mares va sol·licitar una reducció de jornada o treballar a temps parcial després de la baixa maternal davant del 4% dels pares
 
Experts defensen la creació d’una renda bàsica universal per reduir les desigualtats socials a Espanya
 
”la Caixa” ha lliurat ajuts per a 79 projectes de recerca pionera i de gran impacte social per un import de 28 milions d’euros
 
L’Escola de Cuidadors de “la Caixa” atén a més de 1.000 persones en el seu primer any
 
Les dues institucions signen, per primera vegada, aquest gran conveni per potenciar les àrees d'emprenedoria, innovació i internacionalització
Fainé y Garamendi firmen l'acord

La CECA i la CEOE van signar el passat 30 de setembre un acord de col·laboració per finançar a empreses espanyoles per valor de 45.000 milions d'euros a través d'una bateria de serveis i solucions financeres a través d'una sèrie de condicions preferents. L'objectiu és incentivar la posada en marxa d'accions que ajudin a créixer a les empreses, amb especial atenció al finançament de les àrees d'innovació, emprenedoria i internacionalització.

Un dels grans focus de l'acord és ajudar a la internacionalització de l'empresariat espanyol. En aquest sentit, l'acord inclou una sèrie de productes i serveis financers específics per ajudar les empreses a superar les barreres més comunes que es troben en iniciar la seva activitat fora d'Espanya. Alguns d'aquests serveis tenen a veure amb els mitjans de cobrament i pagament internacionals, el finançament d'exportacions i importacions, l'obertura de comptes a l'estranger o l'acompanyament en els mercats internacionals a través de les sucursals i oficines de representació, entre d'altres.

L'acord s'emmarca en un complex context econòmic en el qual resulta fonamental donar suport al teixit empresarial per incrementar la competitivitat de les empreses espanyoles. Per això, les dues organitzacions consideren imprescindible dur a terme actuacions conjuntes d'impuls empresarial i financer que redunden en benefici del conjunt de la societat.

Per tenir accés a aquestes condicions especials de finançament, les empreses interessades hauran de ser membres de la CEOE. Posteriorment, cada entitat ha d'avaluar cadascuna de les peticions de forma independent, analitzant factors com el sector econòmic en el qual es desenvoluparà l'activitat, la solvència o el termini d'amortització del projecte.

Extensa capil·laritat per arribar a tot el territori

Totes les empreses interessades en accedir a aquestes línies de crèdit podran consultar els requisits tant a les pàgines web de les entitats com a les sucursals. Els bancs i caixes associades a la CECA compten amb una xarxa de més d’11.000 oficines a Espanya, fet que ofereix una enorme capil·laritat i facilita els canals d'accés des de qualsevol punt del país.

Les entitats associades a la CECA posaran a disposició de les empreses afiliades a la CEOE una Línia d'Atenció Especialitzada, per resoldre dubtes sobre l'Acord o sol·licitar informació sobre l'abast de l'oferta de productes de finançament de les entitats. D'aquesta manera, la iniciativa impulsada per la CECA i la CEOE ofereix un conjunt de serveis integral la finalitat del qual és impulsar el creixement de les empreses.

Isidre Fainé, president de la CECA i de la Fundació Bancària ”la Caixa”, ha destacat que "es tracta d'un acord de primera magnitud i amb impacte en el conjunt de la societat. Dues organitzacions clau del teixit econòmic i empresarial a Espanya sumen esforços per estimular el creixement i la internacionalització de les empreses de tot el país. Són aquest tipus d'aliances les que ens fan decididament més forts i més competitius més enllà de les nostres fronteres. Només el 2018, el sector CECA va concedir més de 177.000 milions d'euros en crèdits generant un impacte dinamitzador de l'economia de 87.547.000 d'euros. La col·laboració que anunciem avui permet donar un impuls determinant a aquest compromís de la CECA pel creixement econòmic i amb els empresaris".

Per la seva banda, Antonio Garamendi, president de la CEOE, ha afirmat que "sempre és important posar en marxa canals i eines que ajudin al finançament de les empreses, i especialment en els processos d'internacionalització, més encara en un context econòmic com l'actual i en un escenari de globalització sense retorn. Recordem que, en els últims anys, el pes de la presència d'empreses espanyoles a l'exterior ha augmentat, passant de 50.000 a prop de 200.000 empreses exportadores".

Es tracta d'una iniciativa pionera, ja que és la primera vegada que s'impulsa un acord d'aquest tipus a nivell sectorial. La CECA i la CEOE han acordat a més la formació d'una Comissió de Mixta de Seguiment que es reunirà de manera periòdica al llarg de la vigència del conveni.


Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media