Les 47a Jornades Internacionals Folklòriques mostraran la riquesa de les danses del món
El festival viatjarà per una quinzena de poblacions catalanes del 6 al 15 de setembre

Amb l'objectiu de compartir i gaudir de la diversitat i vitalitat de les danses d'arreu del món tornen les Jornades Internacionals Folklòriques (JIF). Organitzat per l'Associació per a la Difusió de Folklore Adifolk, el festival portarà prop de 200 actuants procedents d'Índia, Mèxic, República russa de Baixkíria, Euskadi, Illes Balears i Catalunya, que participaran en espectacles, cercaviles, tallers i altres activitats per tot el territori.

Calella tornarà a ser el punt de partida del festival, que arrencarà divendres 6 de setembre amb un espectacle inaugural amb la participació de tots els grups. En aquesta ocasió, els Gegants de Calella seran els amfitrions en representació de Catalunya a les JIF. Els actes a Calella es perllongaran durant tota la setmana amb actuacions dels diferents grups, concert de músiques del món i tallers de dansa.

El festival ha convidat per aquesta edició els ballets folklòrics Raaga de l'Índia, Krujevà de la República de Baixkíria, i Tamaulipas de Mèxic, el grup Elai Alai de Portugalete (Euskadi), S'Eixam Mallorquí de Sóller (Illes Balears) i de Catalunya la Mediterrània Dansa de Figueres, acompanyats pel Capgròs Folk d'Adifolk. A més dels grups de balls i esbarts, a les jornades també estaran presents els Gegants de Calella, ja que des del festival es vol també donar representació cada any d'un àmbit diferent de la cultura catalana.

Durant deu dies, el festival viatjarà de nord a sud i d'est a oest de Catalunya, amb actuacions a les poblacions de Bellpuig, Gironella, Montblanc, Rajadell, Santa Maria de Palautordera, La Llagosta, Arenys, Matadepera, Ripoll, Vilanova d'Espoia, L'Hospitalet de Llobregat i Barcelona, entre d'altres, amb l'objectiu d'estrènyer llaços entre els grups catalans i els visitants.

Les jornades es tancaran diumenge 15 de setembre a Figueres, recuperant la celebració de l'acte de cloenda amb caire itinerant. Hi participaran tots els grups internacionals, mentre que la representació catalana anirà a càrrec de l'Esbart Mediterrània Dansa de Figueres, juntament amb els grups de cultura popular de la ciutat.

Un festival amb més de 80 cultures
El festival va néixer l'any 1972 amb el lema 'Les danses dels pobles pel nostre poble' amb la intenció d'apropar les cultures i els pobles a través de la dansa. Durant els dies que les JIF-Catalunya viatgen pel nostre país, en la gran majoria de les poblacions se celebren altres activitats paral·leles de cultura popular, trobades entre directors i membres d'agrupacions culturals, tallers de danses, etc. que organitzen els propis ajuntaments o associacions creant un clima d'intercanvi cultural molt interessant. Al llarg de les 46 edicions celebrades, hi han participat més de 250 grups d'un total de 80 països.

Adifolk Cultura Catalana
@adifolk.culturapopularcatalana

Dimarts 23 es presenta l’edició en català del llibre ‘Un ajuntament anomenat Ells’, de Francisco Candel
L’obra parla sobre els “somnis i paranys” del període decisiu en què els catalans recuperaren el timó dels ajuntaments
Santa Eulàlia se celebra a les xarxes
Un documental de l’Esbart Ciutat Comtal i una exposició virtual del Museu Diocesà conviden a descobrir la figura i llegenda de la patrona de Barcelona
El trabuc també és cosa de dones
Les dones trabucaires reclamen més presència i un paper més actiu a les colles
Una exposició repassa 150 anys d’història dels Tres Tombs a Sant Cugat
La mostra es pot visitar a la Casa de Cultura fins al 4 de març
Mallorca, protagonista al Tradicionàrius d’aquesta setmana
Dijous es presenta el ‘Calendari Folklòric de Mallorca. Tardor’, un tresor de la cultura tradicional de l’illa
La temporada dels Tres Tombs arrenca amb actes simbòlics i ajorna les cavalcades
Poblacions com Igualada, Vilanova i la Geltrú, Rubí o Sant Cugat celebren aquest cap de setmana un programa reduït i auster

Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media