El programa ”la Caixa” Feina Jove facilita la contractació de 276 joves a Catalunya
últims articles
Juan María Hernández Puértolas, nou Director de Comunicació del Grup Fundació “la Caixa”
 
La Fundació ”la Caixa” destina més de 200.000 euros a sis projectes de transformació social en l’àmbit rural en el context de la Covid-19 a Catalunya
 
El projecte ‘Sostre 360º’ oferirà suport social i habitacional a joves vulnerables amb risc de carrer
 
La Zona Franca de Barcelona i el Programa Incorpora de la Fundació “la Caixa” signen un acord de col·laboració
 
Espanya, un dels països on l’origen social dels pares té més influència en la posició social dels fills
 
CaixaImpulse Consolidate apropa al mercat quatre iniciatives biomèdiques disruptives
 
Prop del 66 % dels contractes finançats a Catalunya han estat indefinits.
Una de les beneficiàries del programa la Caixa Feina Jove

L’Obra Social ”la Caixa” ja ha ajudat 276 joves catalans a trobar feina en el marc del programa la Caixa” Feina Jove, cofinançat entre l’entitat i el Fons Social Europeu. Això ha estat possible gràcies a 184 empreses catalanes que s’han interessat pel programa i pels seus incentius per a l’ocupació juvenil. A tot l’Estat, el total de contractes facilitats a joves ha estat de 1.079.

Concretament, el programa facilita un ajut directe a empreses, inclosos empresaris autònoms, associacions, fundacions i altres entitats sense ànim de lucre, per a la contractació de joves desocupats d’entre 16 i 29 anys.

El Programa ”la Caixa” Feina Jove té com a objectiu incentivar la contractació estable i de qualitat, per contribuir a la reducció de la desocupació entre els joves, dinamitzant alhora l’activitat empresarial i el creixement econòmic. En la primera convocatòria, el 65,6 % dels contractes finançats a Catalunya han estat indefinits i el 34,4 % temporals.

En paraules del president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé: «El nostre objectiu és que aquest pla d’ajuts sigui un estímul per a la contractació d’un col·lectiu que ha patit especialment amb la crisi: els joves. Oferint-los facilitats perquè es puguin incorporar al mercat laboral, els volem demostrar que confiem en ells i en la seva capacitat per construir un futur millor».

El foment de l’ocupació, un objectiu estratègic

El projecte se suma a les diferents iniciatives que impulsa ”la Caixa” amb la voluntat de combatre la desocupació. Des que es va posar en marxa fa dotze anys, el programa d’integració laboral de ”la Caixa”, Incorpora, ha facilitat més de 200.000 llocs de treball a persones en situació de vulnerabilitat, com per exemple persones amb discapacitat, joves en risc d’exclusió, víctimes de violència de gènere, persones en atur de llarga durada i exreclusos, entre d’altres.

D’altra banda, el Fons Social Europeu és l’instrument financer principal per fomentar l’ocupació entre els socis comunitaris i promoure una cohesió econòmica i social més gran dins dels països de la Unió.

A més de ”la Caixa” Feina Jove, l’entitat també desenvolupa, en col·laboració amb el Fons Social Europeu, el programa Més Feina. El seu objectiu és promoure projectes que afavoreixin la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat a través d’itineraris integrats i personalitzats que facilitin la seva incorporació en el mercat de treball.

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media