Connectats a la cultura
últims articles
8 experiències enoturístiques de tardor a prop de Barcelona
Sempre és un bon moment per descobrir els paisatges i la cultura del vi. I ara, a la tardor, just després de la verema, és una oportunitat excel·lent per conèixer cellers que conreen les seves vinyes de manera respe...
Els governs locals aposten per la captació de nou talent
Sabies que l’Administració pública necessita els millors perfils professionals per afrontar la transformació que viurà en els propers anys? És per aquest motiu que la Diputació de Barcelona treballa per...
Saps que tens 13 espais naturals a Barcelona per gaudir de la natura?
La Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona està formada per 13 espais naturals d’alt valor paisatgístic, ecològic i cultural que abasten més de 100.000 hectàrees dins la província de...
«Equipaments 2030», equipaments municipals de futur
La Diputació de Barcelona ajuda a transformar les instal·lacions i els espais municipals de la província de Barcelona perquè esdevinguin equipaments responsables i educadors amb un paper més actiu i inclusiu a la so...

La nova maqueta, realitzada per l’escultora tàctil, Ana María Marín, està emplaçada de forma permanent a l’espai cotxeres del Palau Güell de la Diputació de Barcelona. Forma part del programa la Mirada Tàctil. Es tracta de l’inici d’un recorregut sensorial que, amb una visita guiada permet a les persones amb discapacitat visual copsar l’espai i la bellesa d’una de les primeres obres d’Antoni Gaudí.
És la primera vegada que en Joan visita el Palau Güell. La seva vista ja no és el que era, però el seu gust per la cultura continua intacte. Sap que davant d’ell es troba la gran escalinata principal, comença a pujar, pot palpar, sentir i “veure” una de les grans obres de Gaudí.

Escalinata principal del Palau Güell

El Palau Güell ofereix un ampli ventall de possibilitats per facilitar la transmissió dels continguts a grups de visitants que requereixen especial atenció visual, auditiva i cognitiva, i assegurar l'accessibilitat cultural a tots els visitants.
En matèria de cultura, la Diputació de Barcelona ha assolit i consolidat els darrers anys un elevat grau de compromís i de servei envers els ajuntaments i la ciutadania.

"La Diputació de Barcelona treballa perquè tothom tingui accés als equipaments culturals"

Es treballa en àmbits com el patrimoni cultural, la difusió artística, els recursos, les activitats culturals, i també la cultura popular i tradicional.
Un bon exemple és la Xarxa de Museus locals integrada per 68 equipaments de 52 municipis i coordinada per l'Oficina de Patrimoni cultural de la Diputació que posa a l'abast dels municipis serveis i accions destinades a millorar la gestió, la conservació i la difusió del patrimoni i dels equipaments museístics. L’objectiu és que esdevinguin espais referents de preservació de la identitat i la memòria col·lectiva, alhora que nous llocs d'aprenentatge, de socialització, d'oci i de desenvolupament del territori.

Museu Romàntic Can Llopis / Ramon Manet

En paral·lel, l'Oficina de Patrimoni cultural posa a l'abast d’equipaments culturals exposicions itinerants produïdes per l'OPC i pels museus que formen part de la Xarxa. La Diputació es fa càrrec de la coordinació de la itinerància de les exposicions a cadascun dels municipis que apropen els museus i el seu patrimoni a tota la societat.

 

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media