Les propostes de l’Ens
   
   
   
   
   
 
 


 


 

S'obre el termini per als Premis Capital de la Sardana 2019
Els guanyadors de les 8 categories es donaran a conèixer al mes de març a Perpinyà

Fins el proper diumenge 24 de febrer es poden presentar les candidatures per als Premis Capital de la Sardana, que reconeixen les persones i entitats que s'han destacat per la seva tasca de divulgació i promoció de la sardana, la cobla i la dansa tradicional catalana.

Els Premis Capital de la Sardana, que són atorgats anualment per la Confederació Sardanista de Catalunya, són els més destacats en el món de la dansa tradicional i popular catalana. Existeixen dues modalitats: les Medalles al Mèrit i els Premis Capital de la Sardana. Les Medalles al Mèrit també tenen tres categories diferents: la Medalla al Mèrit Sardanista, al Mèrit Musical i al de la Dansa, que premien persones o entitats que s'han distingit per una trajectòria rellevant i continuada en la divulgació i promoció de la sardana, la cobla i la dansa tradicional i popular catalana, respectivament.

Pel que fa als Premis Capital de la Sardana, existeixen cinc categories. El Premi a la Dedicació va dirigit a persones en àmbits generals que han desenvolupat una feina constant a favor de la sardana o la dansa. El Premi a la Continuïtat és per a entitats, concursos o Aplecs adscrits a les comissions d'Aplecs que celebren 50, 75, 100, 125 anys. La tercera categoria és als Mitjans Audiovisuals, per a edicions discogràfiques, premsa, ràdio, televisió, produccions cinematogràfiques, xarxes socials. Hi ha també el Premi a Iniciatives Renovadores, per a persones o entitats que s'han distingit per portar a terme propostes innovadores en el camp de la sardana o la dansa. I finalment, la categoria a Estudis Sardanistes premia aquelles persones o entitats que s'han distingit per realitzar publicacions, investigacions, etc., en el camp de la sardana o la dansa.

Les candidatures s'han d'enviar fins el proper diumenge 24 de febrer, al correu electrònic info@confsardanista.cat, o bé a la seu de la Casa de la Sardana (carrer del Pou de la Figuera, 15 08003 Barcelona). La Comissió Capital de la Sardana estudiarà i comprovarà les dades de les candidatures per decidir les persones i entitats a les quals s'atorgaran els guardons.

Els guanyadors es faran públics el dissabte 16 de març durant l'esdeveniment institucional de Perpinyà com a Capital de la Sardana 2019, que prendrà el relleu de Montblanc. El lliurament dels premis serà també a la capital del Rosselló a finals d'any. En aquest acte es presentarà Sant Feliu de Guíxols com a Capital de la Sardana 2020 i es nomerà la del 2022, ja que la del 2021 en serà Balaguer.

Dimarts 23 es presenta l’edició en català del llibre ‘Un ajuntament anomenat Ells’, de Francisco Candel
L’obra parla sobre els “somnis i paranys” del període decisiu en què els catalans recuperaren el timó dels ajuntaments
Santa Eulàlia se celebra a les xarxes
Un documental de l’Esbart Ciutat Comtal i una exposició virtual del Museu Diocesà conviden a descobrir la figura i llegenda de la patrona de Barcelona
Una exposició repassa 150 anys d’història dels Tres Tombs a Sant Cugat
La mostra es pot visitar a la Casa de Cultura fins al 4 de març
Mallorca, protagonista al Tradicionàrius d’aquesta setmana
Dijous es presenta el ‘Calendari Folklòric de Mallorca. Tardor’, un tresor de la cultura tradicional de l’illa
Viatge pel vestuari dels esbarts a través d’una quarantena de nines
L’Esbart Sant Jordi presenta la mostra ‘Vestits per ballar’, a la Farinera del Clot de Barcelona
Comença la temporada d’uns Pastorets reinventats i adaptats a la Covid
Es preveuen prop de 130 representacions arreu del territori, amb textos originals, formats reduïts i referències a la pandèmia

Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media