Les famílies beneficiàries rebran una targeta carregada amb 100 euros per fill o filla, per adquirir roba d’hivern en establiments de Decathlon.

 









 

 

La Creu Roja distribuirà vestuari d’hivern a prop de 1.500 infants en situació vulnerable
La campanya, amb una dotació econòmica de 144.400 euros, està finançada per la Generalitat i fons propis de l’entitat

La Creu Roja ha iniciat, per setè any consecutiu, la campanya de compra de vestuari d’hivern adreçada a les famílies ateses en projectes d’Intervenció Social de l’entitat. Fins al 25 de novembre, 1.444 infants de famílies amb dificultats socioeconòmiques rebran targetes de prepagament per a la compra de roba i calçat en botigues esportives.

La iniciativa, a la qual s’ha destinat un import de 144.400 euros, està finançada pel Departament Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat i la Creu Roja. Un total de 81 assemblees locals i comarcals d’arreu de Catalunya ja han començat a distribuir aquests ajuts entre les persones beneficiàries.

Les famílies rebran una targeta de prepagament carregada amb 100 euros per fill o filla, per adquirir roba d’hivern, com ara abrics, dessuadores o guants, en establiments de Decathlon. Excepcionalment, en els territoris on no existeixi aquesta opció, es lliuraran imports econòmics a les famílies per comprar el vestuari en comerços de proximitat o l’entitat farà el pagament directament a les botigues.

A través d'aquest tipus d'acció es vol garantir l’oportunitat d’accés bàsic a vestuari i calçat i permetre que les famílies realitzin les compres de forma normalitzada. Aquestes ajudes suposen un suport a l'economia de les persones ateses que, d’aquesta manera, poden donar resposta a altres necessitats familiars.

El 28,5% d’infants catalans estan en risc de pobresa (Idescat, 2018) i que més del 40% de les famílies ateses per la Creu Roja en programes vinculats a l'extrema vulnerabilitat es troben en situació de pobresa crònica o persistent. El 81% de famílies que necessita ajut de l’entitat té infants a càrrec, segons l’Observatori de Vulnerabilitat (2018) de l’entitat.

Notícies relacionades
Sant Jordi 2024: els deu llibres de temàtica social que no et pots perdre
Descobreix la selecció de les lectures essencials del Social.cat per reflexionar, aprofundir, gaudir i aprendre sobre feminisme, educació i drets humans
Com acompanyar els infants davant la mort: "És important que en parlin"
Una infermera experta en dol imparteix tallers de gestió emocional i formació a alumnes, famílies i docents de dues escoles de Calella
Nou conveni amb Projecte Home per impulsar la iniciativa «Global Forum on Drugs»
La Barnahus de Barcelona s'activa amb 60 casos d'abús sexual infantil sobre la taula
El centre està integrat per dos serveis amb el doble de professionals per atendre les necessitats de població
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Dimarts 23 es presenta l’edició en català del llibre ‘Un ajuntament anomenat Ells’, de Francisco Candel
L’obra parla sobre els “somnis i paranys” del període decisiu en què els catalans recuperaren el timó dels ajuntaments
Santa Eulàlia se celebra a les xarxes
Un documental de l’Esbart Ciutat Comtal i una exposició virtual del Museu Diocesà conviden a descobrir la figura i llegenda de la patrona de Barcelona
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71