Les propostes de l’Ens
   
   
   
   
   
 
 


 


 

La Colla Vella Xiquets de Valls guanya el Concurs de Tarragona

S’ha complert el pronòstic. El Concurs de Castells pràcticament sempre el guanya la colla més regular de la temporada i enguany no ha estat una excepció. Després d’anys de domini dels Castellers de Vilafranca, la Colla Vella Xiquets de Vells havia realitzat grans exhibicions de força, mostrant-se com formació més en forma actualment a Catalunya. Si aconseguia mantenir el nivell demostrat en el certament tarragoní, les rivals ho tindrien molt complicat disputar-li el campionat. I així ha estat.


Divuit anys més tard d’haver assolit el darrer campionat, la Vella de Valls ha aconseguit guanyar el concurs gràcies a una magnífica participació. Els de la camisa rosada han aconseguit descarregar amb relatiu aplom dos castells nets de gran dificultat (el 2d8 i el 4d9) i han difuminat qualsevol ombra de dubte després d’haver carregat –no sense molts esforços—el 3d10 amb folre i manilles.


Els segons classificats han estat els Castellers de Vilafranca, guanyadors de les darreres vuit edicions de la cita tarragonina. Els verds han acusat els múltiples lesionats que han tingut aquesta temporada. Han començat l’actuació descarregant el 3d10 amb folre i manilles, han aconseguit carregar el 2 de 8 net, han fet figa en l’intent d’assolir el 4d10, i han tancat la seva participació descarregant sòbriament el 2de9 amb folre i manilles.


Completant el podi, la Colla Jove Xiquets de Tarragona ha demostrat perquè pot ser considerada una de les colles més potents i regulars del país. Els morats han aconseguit descarregar el 5d9 amb folre, carregar in extremis el 3d10 amb folre i manilles, i segellar la seva participar descarregant una construcció que dominen completament: el 9 de 8 net. És la tercera edició consecutiva del concurs que els tarragonins aconsegueixen figurar entre els llocs d’honor.


Entre la resta de colles participants, destacar la quarta posició dels Capgrossos de Mataró (3d9 amb folre, 2d9 amb folre i manilles, i 5d9 amb folre), que els ha permès igualar la seva millor classificació històrica. En el revers negatiu, la Colla Joves Xiquets de Valls ha quedat molt lluny de les expectatives que s’havia marcat. Tot i ser un dels aspirants a endur-se el triomf, les seves aspiracions s’han vist frustrades en no poder descarregar el 2de8 net a la ronda inicial.

 

Dimarts 23 es presenta l’edició en català del llibre ‘Un ajuntament anomenat Ells’, de Francisco Candel
L’obra parla sobre els “somnis i paranys” del període decisiu en què els catalans recuperaren el timó dels ajuntaments
Santa Eulàlia se celebra a les xarxes
Un documental de l’Esbart Ciutat Comtal i una exposició virtual del Museu Diocesà conviden a descobrir la figura i llegenda de la patrona de Barcelona
Una exposició repassa 150 anys d’història dels Tres Tombs a Sant Cugat
La mostra es pot visitar a la Casa de Cultura fins al 4 de març
Mallorca, protagonista al Tradicionàrius d’aquesta setmana
Dijous es presenta el ‘Calendari Folklòric de Mallorca. Tardor’, un tresor de la cultura tradicional de l’illa
Viatge pel vestuari dels esbarts a través d’una quarantena de nines
L’Esbart Sant Jordi presenta la mostra ‘Vestits per ballar’, a la Farinera del Clot de Barcelona
Comença la temporada d’uns Pastorets reinventats i adaptats a la Covid
Es preveuen prop de 130 representacions arreu del territori, amb textos originals, formats reduïts i referències a la pandèmia

Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media