25 de setembre, acte de lliurament dels II Premis de l’Associacionisme Culturale

Homenatges públics, conscienciació social i molt entreteniment. Són els ingredients de l’acte de lliurament dels II Premis Antoni Carné de l’Associacionisme Cultural, que tindrà lloc al Centre Cultural de Terrassa el dimarts 25 de setembre (19:30h), presentada per l’actor i practicant de cultura popular Biel Duran. L’esdeveniment comptarà amb la presència de la consellera de Cultura Laura Borràs i la Directora General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural Maria Àngels Blasco.


Tot i que tots els guardons recauen lògicament persones o entitats concretes, l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català –organitzadora del certamen i editora de Tornaveu— els convoca amb l’objectiu de prestigiar el conjunt d’entitats de les terres de parla catalana que treballen a favor de la cultura i el progrés social. “Juntament amb la llengua i les institucions, l’associacionisme és un dels elements que ha configurat la identitat de Catalunya”, apunta Josep Viana. En aquest sentit, el president de l’Ens desitja que els “premis contribueixin a prestigiar la tasca anònima de totes les entitats culturals, transversalment, sigui quin sigui el seu àmbit d’actuació”.


L’acte de lliurament comptarà amb la implicació del teixit associatiu terrassenc. El Grup Punt i Seguit Teatre interpretarà un fragment de l’obra Lampedusa, que reflexiona sobre la inacció de les institucions europees enfront de la crisi humanitària dels refugiats sirians. Al seu torn, la Colla Gegantera de Terrassa representarà la llarga tradició gegantera present a la capital del Vallès Occidental. Tota la cerimònia estarà amenitzada per l’acompanyament musical de la banda Rumblin’ Jazz, que també oferirà una breu actuació musical.

Les categories sotmeses a concurs
Segons contemplaven les bases, els II Premis Antoni Carné de l’Associacionisme Cultural Català reconeixeran els premiats en cinc categories. Dues d’elles –Premi Ens a la Persona i Premi Tornaveu al Mitjà de Comunicació— han estat dirimides per elecció directa del jurat. A més, al Centre Cultural de Terrassa també es coneixeran els guanyadors del Premi Arç Cooperativa al millor Projecte (adreçat a iniciatives que no hagin superat els 6.000€ en despeses), el Premi Previsora General al millor Projecte (per aquelles iniciatives que sí hagin superat aquesta xifra) i el Premi BBVA de l’Associacionisme Cultural Català a l’Entitat.


L’Ens de l’Associacionisme Cultural Català vol agrair la implicació activa de BBVA CX i la Fundació Antigues Caixes Catalanes en la preparació d’aquest certamen.


Així mateix, també  desitja mostrar el seu agraïment a totes les institucions i empreses que han col·laborat en la seva organització: Previsora General, Arç Cooperativa, Fundació Catalunya Cultura, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona.

 

Dimarts 23 es presenta l’edició en català del llibre ‘Un ajuntament anomenat Ells’, de Francisco Candel
L’obra parla sobre els “somnis i paranys” del període decisiu en què els catalans recuperaren el timó dels ajuntaments
Santa Eulàlia se celebra a les xarxes
Un documental de l’Esbart Ciutat Comtal i una exposició virtual del Museu Diocesà conviden a descobrir la figura i llegenda de la patrona de Barcelona
El trabuc també és cosa de dones
Les dones trabucaires reclamen més presència i un paper més actiu a les colles
Una exposició repassa 150 anys d’història dels Tres Tombs a Sant Cugat
La mostra es pot visitar a la Casa de Cultura fins al 4 de març
Mallorca, protagonista al Tradicionàrius d’aquesta setmana
Dijous es presenta el ‘Calendari Folklòric de Mallorca. Tardor’, un tresor de la cultura tradicional de l’illa
La temporada dels Tres Tombs arrenca amb actes simbòlics i ajorna les cavalcades
Poblacions com Igualada, Vilanova i la Geltrú, Rubí o Sant Cugat celebren aquest cap de setmana un programa reduït i auster

Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media