Foto: Unsplash
Els participants realitzen activitats, jocs i tallers al mateix espai de l’escola i els divendres passaran tot el dia a la casa de colònies de La Conreria (Tiana) on gaudiran de la piscina i de jocs relacionats amb la natura.

 









 

 

605 infants i joves participaran en 16 casals d’estiu socials
Aquests casals formen part de la campanya solidària “Ajuda’ls a créixer – Cap infant sense colònies” que becarà 3.600 infants i joves durant l’estiu

Aquest matí 605 infants en situació de risc d’exclusió social han començat el casal d’estiu. En total són 16 casals repartits entre Granollers, Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Ripollet, Sabadell, Tarragona i Palma de Mallorca.
Per als infants aquests dies suposen un trencament amb la seva realitat quotidiana. Per aquest motiu, viure experiències enriquidores com ara jugar amb altres nens i nenes de la seva mateixa edat, en un entorn educatiu estructurat que els aporta seguretat i estabilitat, amb monitors i monitores pendents d’ells i que esdevenen el seu referent és una experiència que tant els mateixos infants i joves com les famílies destaquen essencial per al seu creixement com a persones.
Als casals hi participaran a través de la campanya solidària Ajuda’ls a créixer – Cap infant sense colònies de la Fundació Pere Tarrés. Majoritàriament els horaris dels casals es faran de dilluns a divendres de 9 a 15h. i combinaran activitats de lleure amb sortides i piscina.
A més, el mes d’agost és especialment complicat atès que molts d’ells no poden accedir als beneficis educatius i socials que comporten aquestes activitats en el seu creixement personal.

El casal de Barcelona, promogut pels esplais
El casal que es realitza a la ciutat de Barcelona està promogut des dels centres d’esplai i els centres oberts i diaris vinculats a la Fundació Pere Tarrés i es realitza a les instal·lacions de l’Escola Vedruna – Àngels al barri del Raval. Hi participen 60 infants que venen d’aquests centres d’esplai i també derivats dels serveis socials municipals.
Els participants realitzen activitats, jocs i tallers al mateix espai de l’escola i els divendres passaran tot el dia a la casa de colònies de La Conreria (Tiana) on gaudiran de la piscina i de jocs relacionats amb la natura.
Així, els consistoris de les diferents localitats han facilitat l’accés d’infants en situació vulnerable de la seva població al través del serveis socials municipals, conscients de d’importància que té per a aquests nens i nenes participar en aquestes activitats.

 

Notícies relacionades
La Barnahus de Barcelona s'activa amb 60 casos d'abús sexual infantil sobre la taula
El centre està integrat per dos serveis amb el doble de professionals per atendre les necessitats de població
El Govern afegeix 131 municipis a la llista de zones tensionades per limitar el preu del lloguer
La mesura implica que hi hagi 271 localitats on es podrà aplicar el topall, cobrint més de set milions de persones
El dret a la pau centra la programació d'Impacte! Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya
La quarta edició es realitza entre el 9 i el 28 d'abril a diverses ciutats catalanes
Les persones amb autisme i les seves famílies denuncien la vulneració "sistemàtica" dels seus drets
Alerten que pateixen greuges molt evidents en àmbits com l'educació, la salut, el treball o els serveis socials
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Dimarts 23 es presenta l’edició en català del llibre ‘Un ajuntament anomenat Ells’, de Francisco Candel
L’obra parla sobre els “somnis i paranys” del període decisiu en què els catalans recuperaren el timó dels ajuntaments
Santa Eulàlia se celebra a les xarxes
Un documental de l’Esbart Ciutat Comtal i una exposició virtual del Museu Diocesà conviden a descobrir la figura i llegenda de la patrona de Barcelona
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71