“Tenim drets, teixim llibertats” acomiada la 2a edició a la platja de la Nova Icària de Barcelona
Últim acte de la campanya "Tenim drets, teixim llibertats"
Més de 1.200 persones han participat als 80 tallers que tenien com a objectiu generar consciència sobre els drets de les persones refugiades

Dissabte 5 de  maig es va celebrar el darrer acte de la campanya “Tenim drets, teixim llibertats” sota el lema “la nostra veu, el nostre compromís”. Es tracta d’una programació de fins a vuitanta activitats que s’han dut a terme des de gener a diferents municipis metropolitans amb l’objectiu de reflexionar al voltant dels drets de les persones refugiades.

En l’acte de cloenda van participar més de 250 persones, tot i que la pluja va fer modificar una mica l’organització. També es va comptar amb Alfred Bosch, Vicepresident de l’Àrea Internacional i Cooperació de l’AMB, Marina Peix, la cap de Cooperació de l’AMB i amb Ferran Puig, l’alcalde de Torrelles de Llobregat, en representació dels deu municipis participants en l’edició d’enguany: “Hi ha hagut, sobretot, gent jove que ha pogut compartir aquesta consciència que tenim drets i els hem d’exercir perquè són la base de les nostres llibertats: el dret a la vida, a la mobilitat, a un treball lliure... tot això aplicat a les zones de conflicte és molt important per tenir una societat millor”.

La cloenda va estar conduïda pels periodistes Esther Romagosa i Adrià Bas, i Maria Peix en va fer una valoració molt positiva: “En aquest acte públic de cloenda volem mostrar el resultat del procés i donar veu als petits ajuntaments de l’àrea metropolitana que s’han implicat amb nosaltres”. A més, també ha afegit l’impacte positiu de les activitats plantejades que, en tenir un vessant artístic, han permès incentivar la reflexió i el compromís vers les persones refugiades i la cooperació internacional i implicar la ciutadania.

Una de les claus per “Tenim drets, teixim llibertats” ha estat la feia feta durant mesos per grups i associacions locals, que han exposat l’experiència i els aprenentatges dels tallers. A més el comiat ha comptat amb el testimoni d’una persona refugiada, una performance col·lectiva i una actuació de sis grups percussionistes de Molins de Rei.

Aquest programa forma part del projecte Educació per a la Ciutadania Global del Pla de Cooperació, i la voluntat de l’AMB és treballar de manera conjunta i coordinada amb els municipis més petits de la metròpoli barcelonina amb l’objectiu principal de fomentar la consciència crítica i el compromís social des del món local vers els drets humans.

 

últims articles
Recomanacions per moure’t de manera segura
L’AMB aconsella moure’s a peu o en bicicleta sempre que sigui possible. I recorda que en cas que el ciutadà opti pel transport públic, ha de seguir les mesures de seguretat i higiene per evitar la propagació de la Covid-19
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71