Més de 680 milions de passatgers al transport públic metropolità l’any 2017
Infografia de les dades dels viatgers l'any 2017
- El transport públic metropolità segueix guanyant passatge amb un increment de 18,52 milions de nous viatgers durant l’any 2017, xifra rècord que creix des del 2013. Aquest increment de viatges suposa que s’ha deixat d’emetre 9.911 tones de CO2, 1’2 tones de PM i 30’99 tones de NOx a l’aire metropolità durant l’any 2017

Segons les dades de tancament de l’any 2017 de l’AMB, 682,40 milions de viatgers han utilitzat el sistema de transport públic de metro i autobús de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), xifra que representa un increment del 2,8% respecte l’any 2016. Aquest creixement ha incorporat 18,52 milions de nous viatgers, cosa que ha permès deixar d’emetre un total de 9.911 tones de CO2, 1’2 tones de PM i 30’99 tones de NOx a l’aire metropolità.

“L’any 2017 ha estat un punt d’inflexió de les polítiques de mobilitat per millorar la qualitat de l’aire, amb grans apostes com la creació de la ZBE Rondes de Barcelona i la Targeta Verda Metropolitana, i en aquest sentit el transport públic ha de jugar un rol clau. Ha d’esdevenir la primera opció de transport sempre que sigui possible. Per això des de l’AMB seguim impulsant contínuament millores de serveis i connexions per fomentar la intermodalitat”, explica el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda.

Pel que fa a la xarxa de metro, ha experimentat un increment del passatge del 2,3% respecte al mateix període de l’any anterior. Per la seva banda, els autobusos regulats de TMB també han experimentat un augment (3,6%), guanyant 6,87 milions de viatgers. Així doncs, en conjunt, les línies de gestió directa de bus i metro han guanyat 15,16 milions de nous viatgers, fet que representa un increment del 2,6% respecte l’any 2016.


"El transport públic ha d'esdevenir la primer opció de transport sempre que sigui possible", explica Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB


Un altre creixement destacat ha estat el dels serveis de gestió indirecta de l’AMB, que ha assolit un increment del 3,9%, amb més de 89,96 milions de viatges. En aquest sentit, destaca l’augment de viatges al servei de Nitbus, amb un creixement del 9,3% al Baix Llobregat i un 7,5% a Barcelona ciutat i al Barcelonès Nord. L’increment més elevat és el dels serveis diürns en l’àmbit del Baix Llobregat, especialment en el cas de la línia que uneix el Prat de Llobregat amb el Polígon industrial Pratenc i la ZAL (27,6%).

L’evolució positiva que s’ha experimentat en les xifres d’usuaris del transport públic metropolità des del 2013 s’explica gràcies a la millora constant de la xarxa de transport i de l’oferta de servei, que fa que s’estableixin nous rècords cada any.

últims articles
Recomanacions per moure’t de manera segura
L’AMB aconsella moure’s a peu o en bicicleta sempre que sigui possible. I recorda que en cas que el ciutadà opti pel transport públic, ha de seguir les mesures de seguretat i higiene per evitar la propagació de la Covid-19
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71