La Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnat de Catalunya (FaPaC) critica la “clara aposta” del Departament per l'escola concertada quan la demanda d'educació pública creix fins al 51,4%, segons les seves estimacions.

 









 

 

FaPaC critica l'opacitat d'Educació, la manca de planificació i el tancament de places públiques
L'entitat lamenta, un any més, la “clara aposta” del Departament per l'educació concertada

La Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnat de Catalunya (FaPaC) ha criticat aquest dilluns l'opacitat d'Educació, la manca de planificació i el tancament de places públiques arreu de Catalunya. En un comunicat, l'entitat ha valorat el procés de preinscripció i ha criticat que el Departament hagi optat de nou pels anomenats bolets i l'augment de ràtios per tal de solucionar la manca d'oferta de places públiques.

Els bolets, diuen, “no només són il·legals, sinó que empitjoren la qualitat de l'educació pública i cronifiquen un problema estructural”, diu la FaPaC, que critica la “clara aposta” del Departament per l'escola concertada quan la demanda d'educació pública creix fins al 51,4%, segons les seves estimacions.

Després de criticar les dificultats que han tingut per obtenir les diferents dades del procés, l'entitat ha comptabilitzat 30 bolets a P3 arreu de Catalunya i 21 a 1r d'ESO. Pel que fa als augments de ràtio, ha constatat que ha estat una pràctica “generalitzada” a la ciutat de Barcelona, on hauria afectat 39 centres a P3 i 22 a 1r d'ESO.

Malgrat l'augment de demanda d'escola pública, FaPaC ha acusat el Departament d'Educació d'apostar per la concertada, i esgrimeix que aquest proper curs començarà amb com a mínim 37 grups menys de P3 respecte al final del curs anterior. En el cas de 1r d'ESO, el nombre de grups oferts creix, però consideren l'increment “totalment anecdòtic i insuficient”. A més, denuncien que s'han derivat 231 alumnes de Barcelona de P3 a l'educació privada o concertada.

Notícies relacionades
El sector concertat i privat d'atenció a la gent gran exigeix l'equiparació salarial dels seus treballadors amb la pública
Reclamen que hi ha una diferència del 40% de nivell salarial entre el conveni públic i els del sector privat
Potenciar la recerca en càncer a través de la lectura: comença la campanya 'Girem el Full!'
La iniciativa anima a participar afegint ressenyes de llibres, les quals es convertiran en recursos per investigació
Treballadors de l'àmbit social reparteixen caixes amb engrunes de pa a Drets Socials i organitzacions del sector
Simbolitzen la precarietat dels serveis externalitzats en els quals treballen i les seves males condicions laborals
Neix OVIM, el primer observatori de violències institucionals masclistes a l'Estat espanyol
La plataforma vigilarà els casos de violència masclista per part de l'Estat i li exigirà responsabilitats Anna Adrià Català
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Dimarts 23 es presenta l’edició en català del llibre ‘Un ajuntament anomenat Ells’, de Francisco Candel
L’obra parla sobre els “somnis i paranys” del període decisiu en què els catalans recuperaren el timó dels ajuntaments
Santa Eulàlia se celebra a les xarxes
Un documental de l’Esbart Ciutat Comtal i una exposició virtual del Museu Diocesà conviden a descobrir la figura i llegenda de la patrona de Barcelona
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71