Crèdit: Oh Digital
La demarcació de Barcelona compta amb una gran diversitat de productes gastronòmics. Recorre el territori barceloní i descobreix els millors sabors de la terra i el mar.
Els 4 punts arqueològics que ens aporten informació sobre la Batalla de l'Ebre
Les restes materials, les pròpies infraestructures construïdes arran del conflicte, aporten o invaliden hipòtesis a la memòria dels combatents
L'excavació d'estructures defensives i llocs de comandament durant la batalla de l'Ebre esdevé una font d'informació i de coneixement que complementa i acompanya els estudis tradicionals de la història mili...
5 activitats esportives a l'aire lliure per a descobrir el teu territori
En uns moments en els quals no podem desplaçar-nos per a descobrir llocs desconeguts, és la millor època per aprofitar i conèixer a fons els voltants del nostre municipi. En família, en parella o tu sol, hi ha molte...
Boscos de Catalunya per visitar a la tardor
La tardor és un bon moment màgic per posar-se al dia amb pel·lícules, llibres i series aprofitant l’arribada del fred, però també és el moment per sortir a explorar i gaudir de la natura, que s&r...
75 Activitats per divertir-se en família amb pocs diners
Divertir-se amb els fills no és difícil, doncs ells necessiten menys del que pensem, donat que en la majoria d’ocasions l'únic que reclamen és una mica del nostre temps.Per a aquestes dates de pandèmia en ...

 


 

Els plats més típics de les comarques de Barcelona

Hi ha qui ha definit la gastronomia com un territori posat a la taula. La demarcació de Barcelona ofereix una oferta turística i gastronòmica, gestionada des de la Diputació de Barcelona, molt diversa i especial. Al territori pots trobar des de mercats on s’ofereix la millor cuina tradicional i casolana, fins a restaurants amb estrelles Michelin on es pots gaudir de l’alta gastronomia. Així doncs, t’expliquem on pots descobrir els plats més típics de les comarques de Barcelona:

1.    Xató del Garraf i el Penedès
Des del 1997 les poblacions de la històrica vegueria del Penedès celebren la Ruta del Xató amb l’objectiu de conèixer i degustar les diverses maneres d’elaborar el plat més típic del Penedès i del Garraf. A més, és molt comú maridar-ho amb una bona copa de vi DO del Penedès.

2.    El calamar del Maresme (Arenys de Mar)
El calamar, típic d’Arenys, és un mol·lusc de primera qualitat de la costa del Maresme. L’època de la pesca comença al setembre. Un cop capturats, els calamars els comercialitzen a la Llotja d’Arenys de Mar.

Aquest cefalòpode és ric en iode, calci i fòsfor. A més, té una gran diversitat culinària. Es pot menjar des dels senzill calamar a la romana fins un plat més elaborat com és el calamar farcit.

3.    Bolets al Berguedà
Anar a buscar bolets s’ha convertit en un esport i en la manera pròpia que tenim els catalans de gaudir dels nostres boscos. Els estudis revelen que el Berguedà és famós fora del límits territorials i un dels motius és perquè els visitants es troben atrets per la tradició boletaire.

La temporada de recol·lecció de bolets es troba establerta normativament del 15 de novembre al 15 de març.

4.    Pèsols del Maresme i del Vallès Oriental
El pèsol, també conegut com a mongeta del ganxet, es conrea a nombroses comarques de Catalunya, però només el que es produeix al Maresme, al Vallès Oriental i al Vallès Occidental té Denominació d’Origen Protegida (DOP).

El pèsol del Maresme és un dels llegums més apreciats a Catalunya. A més, també esdevé un aliment ric en hidrats de carboni i fibra.

Crèdit: Josep Cano

5.    Pollastre del Prat (Baix Llobregat)
El pollastre del Prat, a la comarca del Baix Llobregat, es cria a l’aire lliure i s’alimenta amb un 80% de cereals, fet que li atorga un gust més pronunciat i una carn més tendra. Es cria durant un mínim de 90 dies, sense utilitzar factors de creixement com antioxidants.

És per això que compta amb el segell d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP), distintiu que la Unió Europea atorga amb l’objectiu de reconèixer i preservar els productes alimentaris de major qualitat gastronòmica del continent.

6.    Llonganissa de Vic
La llonganissa de Vic és fàcilment identificable pel seu color vermell intens i brillant. Consumir aquest embotit estrella, amb mesura, té beneficis nutritius gràcies a la presència de proteïnes. A més, el 70% del greix és insaturat. També conté vitamines del grup B, C i E i minerals com el Ferro, el Zinc i el Coure.

Per garantir que la Llonganissa de Vic compleix amb els alts nivells de qualitat, compta també amb el segell d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP).

Trobareu l’oferta completa de productes singulars locals al web https://xarxaproductesdelaterra.diba.cat i a www.barcelonaesmoltmes.cat i a les xarxes socials:

 
Veure més notícies
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71