Isidre Fainé rep el Premi Forbes a la Filantropia 2018
últims articles
Juan María Hernández Puértolas, nou Director de Comunicació del Grup Fundació “la Caixa”
 
La Fundació ”la Caixa” destina més de 200.000 euros a sis projectes de transformació social en l’àmbit rural en el context de la Covid-19 a Catalunya
 
El projecte ‘Sostre 360º’ oferirà suport social i habitacional a joves vulnerables amb risc de carrer
 
La Zona Franca de Barcelona i el Programa Incorpora de la Fundació “la Caixa” signen un acord de col·laboració
 
Espanya, un dels països on l’origen social dels pares té més influència en la posició social dels fills
 
CaixaImpulse Consolidate apropa al mercat quatre iniciatives biomèdiques disruptives
 

Isidre Fainé, president de la Fundació Bancària “la Caixa” i de CriteriaCaixa, ha rebut el Premi Forbes a la Filantropia 2018 en un sopar de gala que ha tingut lloc a l'Hotel Intercontinental de Madrid, amb l’assistència de més de 150 personalitats destacades del sector empresarial, cultural, econòmic i social.

Fainé ha estat distingit amb aquest guardó per la seva important tasca al capdavant de la Fundació Bancaria “la Caixa”, que desenvolupa diferents projectes per a l'avenç de la nostra societat en les àrees social, cultural, educativa i científica i que concentra més del 90% dels actius de totes les fundacions filantròpiques d'Espanya. El pressupost de la Fundació “la Caixa” el 2018 puja a 520 milions d'euros, el qual la converteix en una de les entitats més importants del món en el terreny de la filantropia.

Es tracta de la primera edició al nostre país d'aquest Premi, que compta amb una gran tradició als Estats Units i el seu objectiu és promoure la filantropia i donar major visibilitat a totes aquelles accions que contribueixen a una societat més justa.
Després d'agrair profundament aquest reconeixement per part de Forbes, Fainé ha afirmat: "Francesc Moragas va posar en marxa el 1904 una Caixa de pensions i d'estalvis, però qualsevol que conegui la seva història només podrà reconèixer que la vocació d'aquella empresa va ser eminentment filantròpica. Ningú hagués dit llavors, ni diria avui, que aquella caixa de pensions i d'estalvis era una entitat financera a l'ús. Des del primer moment, l'estímul que va animar el treball de Moragas i de tots els que el van acompanyar, va ser el de servir als altres. Per això, l'obra social i l'activitat financera van anar de la mà durant tota la història de l'entitat".
Des d'un punt de vista més personal, Isidre Fainé indica en l'entrevista que acaba de publicar la revista Forbes amb motiu del premi, "crec que la vida és servei. Sempre he tractat de mantenir aquesta actitud en qualsevol de les activitats i empreses que, personal o professionalment, he emprès en la meva vida. Ho vaig aprendre dels meus pares, amb el seu exemple i la seva cultura de l'esforç, i és el meu motor existencial”.
Per la seva banda, Andrés Rodríguez, editor i director de la revista Forbes, ha posat èmfasi en la necessitat de "més filantrops que tornin a la societat civil les oportunitats que la societat els va donar. És el compromís de Forbes donar major visibilitat a tots els que estiguin darrere d'aquest Premi". En aquest sentit, va felicitar a Fainé pel "seu incommensurable esforç al capdavant de la Fundació “la Caixa” perquè la societat civil sigui una mica millor". Cal recordar que aquesta entitat ha dedicat més de 5.000 milions d'euros a projectes en diferents àmbits socials durant l'última dècada.
Rodríguez també ha destacat el compromís de Forbes i Spainmedia, més enllà de les seves edicions, a través de la seva pertinença al patronat del Teatro Real de Madrid i del Gran Teatre del Liceu de Barcelona i més recentment a la Junta de Ibiza Preservation Found.
Isidre Fainé ha rebut el guardó de mans de Florentino Pérez, president d'ACS i millor CEO de l'any 2017. A l'acte de lliurament del Premi Forbes a la Filantropia 2018 han assistit també altres destacats líders empresarials com José María Álvarez Pallete, president de Telefónica; Ignacio Garralda, president de Mutua Madrileña; Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària “la Caixa”, Ismael Climent, CEO de Merlin Properties; Federico Mayor Zaragoza, president de la Fundación Cultura de Paz; Javier Solana d'ESADEgeo o César Alierta, president de la Fundación Telefónica.

Isidre Fainé és president de la Fundació Bancària “la Caixa” i de CriteriaCaixa, vicepresident de Telefónica, conseller de Suez i del Bank of East Asia. Així mateix, ocupa la presidència de la Confederación Española de Cajas de Ahorros (CECA) i de l'European Savings Banks Group (ESBG) i és vicepresident del World Savings Banks Institute (WSBI).
El guardonat també és doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona, ISMP en Business Administration per la Universitat de Harvard i diplomat en alta direcció per IESE. És acadèmic numerari de la Real Academia de Ciencies Económicas y Financieras y de la Real Academia de Doctores.


Sobre Forbes

L'edició espanyola de la revista Forbes, fundada originàriament el 1917 a Estats Units, va arribar als quioscos per primera vegada al març de 2013. Publicada pel grup SPAINMEDIA, amb Andrés Rodríguez com a editor i director, l'empresa editora també publica la revista Tapes , T Magazine, Robb Report, Man on the Moon i L'Officiel.

 

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media