Les Fonts del Llobregat, a Castellar de N'Hug comarca del Berguedà | Crèdit: Manel Cuesta
Pirineus Barcelona amaga històries de diversos segles: seguir el curs del riu Llobregat ens descobreix les colònies industrials de la zona i evidencia la importància d’aquest riu al llarg del segle XIX i part del XX; la ruta del Camí de Picasso de Gòsol (60 quilòmetres) segueix l’itinerari que va fer el pintor abans de marxar a París el 1906.
Els 4 punts arqueològics que ens aporten informació sobre la Batalla de l'Ebre
Les restes materials, les pròpies infraestructures construïdes arran del conflicte, aporten o invaliden hipòtesis a la memòria dels combatents
L'excavació d'estructures defensives i llocs de comandament durant la batalla de l'Ebre esdevé una font d'informació i de coneixement que complementa i acompanya els estudis tradicionals de la història mili...
5 activitats esportives a l'aire lliure per a descobrir el teu territori
En uns moments en els quals no podem desplaçar-nos per a descobrir llocs desconeguts, és la millor època per aprofitar i conèixer a fons els voltants del nostre municipi. En família, en parella o tu sol, hi ha molte...
Boscos de Catalunya per visitar a la tardor
La tardor és un bon moment màgic per posar-se al dia amb pel·lícules, llibres i series aprofitant l’arribada del fred, però també és el moment per sortir a explorar i gaudir de la natura, que s&r...
75 Activitats per divertir-se en família amb pocs diners
Divertir-se amb els fills no és difícil, doncs ells necessiten menys del que pensem, donat que en la majoria d’ocasions l'únic que reclamen és una mica del nostre temps.Per a aquestes dates de pandèmia en ...

 


 

Pirineus Barcelona, un entorn a la teva mida
Varietat de recursos turístics i diversitat d’activitats són dues característiques que descriuen Pirineus Barcelona a la perfecció, però amb un factor comú: la naturalesa en estat pur

La natura en estat pur es pot viure de moltes maneres: a través de l’alpinisme, optant pels esports d’aventura, seguint una ruta guiada en BTT, gaudint de la gastronomia i les tradicions d’un lloc o descobrint el patrimoni monumental i històric de la zona. Per això, l’ideal és trobar un espai que ofereixi un ampli ventall de recursos turístics, com és el cas de Pirineus Barcelona, marca turística promoguda per la Diputació de Barcelona, que inclou la comarca del Berguedà i que posa a l’abast de tots una extensa oferta d’activitats a la natura.

Monuments que expliquen la història
Pirineus Barcelona amaga històries de diversos segles: seguir el curs del riu Llobregat ens descobreix les colònies industrials de la zona i evidencia la importància d’aquest riu al llarg del segle XIX i part del XX; la ruta del Camí de Picasso de Gòsol (60 quilòmetres) segueix l’itinerari que va fer el pintor abans de marxar a París el 1906.

Per la seva banda, Berga és un niu de patrimoni monumental on hi podrem trobar el pont medieval sobre el Llobregat o l’església de Sant Quirze de Pedret (construïda al llarg dels segles IX i X).
També hi ha altres construccions romàniques que podrem trobar per la zona, com l’església de Sant Jaume de Frontanyà; l’església de Sant Sadurní de Rotgers, situada enmig del bosc; o el temple preromànic de Sant Vicenç d’Obiols. La llista, però, és excepcionalment extensa i rica i, a la vegada ens permet estar en contacte amb la natura.

Itineraris per endinsar-se a la natura

SALDES | Crèdit: Agència de Desenvoupament del Berguedà

No només són molts els pobles –com Gósol, Peguera o Glisclareny  l’hivern– i punts d’interès dins el territori Pirineus Barcelona, sinó que també la manera de fer les rutes és diversa i s’adapta a totes les edats i condicions físiques.
-    Podem optar per un circuit tancat dins el Parc Natural del Cadí-Moixeró, una ruta que ens permetrà veure de primera mà la singularitat geològica de les muntanyes d’aquest indret i la seva flora i fauna particulars.
-    Pels que busquen una travessa de muntanya, poden escollir Cavalls del Vent, un trajecte que compta amb vuit refugis on es pot fer nit.
-    El Camí dels Bons Homes, una de les rutes més conegudes que ens descobrirà paisatges increïbles i que es pot fer a peu, en BTT o bé a cavall.
-    Pels que busqueu vistes d’alçada, es pot culminar el cim de la Gallina Pelada(2.307m)  a la Serra d’Ensija o passejar pels Rasos de Peguera, situats a més de 1.600 metres d’altitud.
A més, aprofitant l’època de l’any on ens trobem, podreu gaudir de les millors zones per collir bolets, degut a la seva climatologia., que destaca pel boscos humits i frondosos.

Festes i tradicions per a tots
El Berguedà és l’epicentre de les tradicions i festes que se celebren. Bon exemple d’això és la Patum de Berga, celebrada el mes de juny, que ha estat declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Però també cal destacar la Festa de la Fia-Faia de Bagà, que comparteix el mateix reconeixement de la UNESCO, per celebrar Sant Joan però també durant la Nit de Nadal. Les tradicions, unides a la gran oferta d’esdeveniments esportius de la zona, coma el Concurs de gossos d’atura de Castella de n’Hug o l’Experience trail de Berga, fan que el territori sigui un reclam per a tots els que busquen diversitat i natura.

Les Maces - La Patum de Berga | Crèdit: @Manel Luigi

Allotjar-se a la zona dels Pirineus de Barcelona us permetrà completar l’activitat que decidiu realitzar, a la vegada que us farà gaudir del silenci i la tranquil·litat que ofereix aquest entorn idíl·lic.

Per conèixer tota la informació, recomanem visitar la pàgina web www.barcelonaesmoltmes.cat, on trobareu tota la oferta turística que ofereix la Diputació de Barcelona.

 

Segueix-los a les xarxes:

 
Veure més notícies
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71