Cardona Parador
Gaudeix de la gastronomia, l'enoturisme, l'art, cultura, arquitectura i la naturalesa a la demarcació de Barcelona
Els 4 punts arqueològics que ens aporten informació sobre la Batalla de l'Ebre
Les restes materials, les pròpies infraestructures construïdes arran del conflicte, aporten o invaliden hipòtesis a la memòria dels combatents
L'excavació d'estructures defensives i llocs de comandament durant la batalla de l'Ebre esdevé una font d'informació i de coneixement que complementa i acompanya els estudis tradicionals de la història mili...
5 activitats esportives a l'aire lliure per a descobrir el teu territori
En uns moments en els quals no podem desplaçar-nos per a descobrir llocs desconeguts, és la millor època per aprofitar i conèixer a fons els voltants del nostre municipi. En família, en parella o tu sol, hi ha molte...
Boscos de Catalunya per visitar a la tardor
La tardor és un bon moment màgic per posar-se al dia amb pel·lícules, llibres i series aprofitant l’arribada del fred, però també és el moment per sortir a explorar i gaudir de la natura, que s&r...
75 Activitats per divertir-se en família amb pocs diners
Divertir-se amb els fills no és difícil, doncs ells necessiten menys del que pensem, donat que en la majoria d’ocasions l'únic que reclamen és una mica del nostre temps.Per a aquestes dates de pandèmia en ...

 


 

Gaudeix de totes les possibilitats que ofereix la demarcació de Barcelona
Rutes per descobrir la història en família, festes populars úniques, paisatges per gaudir de la naturalesa, experiències gastronòmiques i enològiques, museus inspiradors i monuments místics són només algunes de les propostes que es troben a la província de Barcelona

La costa de Barcelona és el litoral més extens de Catalunya, amb més de cent quilòmetres i platges per a tots els gustos: des de cales paradisíaques i salvatges, fins a platges urbanes i amb una àmplia oferta d’activitats aquàtiques. A més, bona part de la costa barcelonina es pot resseguir a peu o en bicicleta pels camins de ronda que voregen el litoral. Tot i el meravellós litoral i el bon temps costaner, Barcelona és molt més que platja i, de fet, la seva situació entre el Pirineu i la Mediterrània, el converteixen en un territori divers que ofereix múltiples opcions per descobrir aquest estiu.

Foto: Subirats, Penedès. Caves de Castellroig. | Marc Castellet Puig - ACT

Gastronomia i enoturisme

A les comarques de Barcelona hi ha cinc denominacions d’origen del vi i el cava –DO Pla el Bages, DO Alella, DO Penedès, DO Cava i DO Catalunya–, una oportunitat per conèixer els productes de la terra de primera mà, ja sigui als més de 80 cellers que hi ha a Sant Sadurní d’Anoia, als itineraris d’Els Camins del Vi i el Cava de l’Alt Penedès, o fins i tot a la Festa de la Verema d’Alella, durant el segon cap de setmana de setembre.
El millor per acompanyar els vins i els caves és un bon àpat i a la província de Barcelona s’hi poden trobar productes autòctons com la mongeta de ganxet o la llonganissa de Vic; a més de plats tradicionals com l’escalivada, les gambes de Vilanova, el xató, les catànies de Vilafranca del Penedès o el pa de pessic de Vic. Però si sou dels que preferiu assentar-vos a la taula a gaudir de la bona gastronomia, les comarques de Barcelona són tot un referent mundial en aquest sentit, amb més de 30 restaurants amb estrelles Michelin, com Capritx a Terrassa, Can Jubany a Calldetenes o Lluerna a Santa Coloma de Gramenet.

Foto: Casa Museu Domènech i Muntaner

Art, cultura i arquitectura

La demarcació de Barcelona és especialment rica en monuments, art, cultura i edificacions. Deixant de banda la Sagrada Família o el Museu Picasso, podem gaudir d’una gran quantitat de museus arreu del territori. Per posar només alguns exemples, destaquem el Museu del Càntir d’Argentona, el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya a Terrassa o el Museu del Ferrocarril a Vilanova i la Geltrú; tres opcions diferents per passar el dia en família, amb la parella o amb amics. Una altra idea es visitar els pobles de Gósol, Roda de Ter i Folgueroles, que van inspirar Picasso, Miquel Martí i Pol i Jacint Verdaguer respectivament, en les seves obres.
Per viure el Modernisme més enllà de Gaudí, hi ha diverses rutes per a tots els gustos a diferents punts de la demarcació, com Sitges, Terrassa, l’Alt Penedès o el Maresme, on es pot observar el llegat de Domènech i Muntaner i Puig i Cadafalch.

Així mateix, les antigues colònies tèxtils al llarg del Ter i el Llobregat serveixen com a testimoni de l’època industrial del segle XIX i la revolució tecnològica que es va viure en aquell moment. Tot i això, si volem viatjar encara més lluny en la història podem visitar a Badalona l’antiga ciutat romana Baetulo o els jaciments arqueològics del paleolític del Parc Prehistòric de l’Abric Romaní de Capellades o les restes de poblats ibers del Parc d’Olèrdola.

Foto: Centelles. Via ferrada de les Baumes Cordades

Naturalesa

El millor per allunyar-se de la rutina és respirar l’aire de la naturalesa. I a la demarcació de Barcelona hi ha setze parcs i espais naturals dels que gaudir aquest estiu. Aquests espais entre muntanyes, boscos i rius es poden descobrir amb rutes a peu o en bicicleta. Probablement, el més destacat és el Parc Natural del Montseny, declarat Reserva de la Biosfera per la UNESCO, amb multitud d’itineraris, alguns d’ells adaptats a persones amb discapacitats.

Si preferiu estar prop del mar, cal incloure en les vostres sortides el Parc del Montnegre i el Corredor, al Maresme, i el Parc del Garraf, que ofereix nombrosos itineraris com el Castell Vell d’Olivella, el poble abandonat de Jafra o l’ermita de la Trinitat.

Per últim, no podem oblidar les nits i totes les festes que celebrem al llarg de l’any: per la revetlla de Sant Joan, el Carnaval de Sitges, o la Patum de Berga.

Per a més informació: www.barcelonaesmoltmes.cat

Segueix-los a les xarxes:

 
Veure més notícies
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71