Les propostes de l’Ens
   
   
   
   
   
 
 


 


 

XALA!, castells en streaming per a tots els dispositius

Una plataforma per poder veure tota la temporada castellera en streaming a través de qualsevol dispositiu mòbil. Així s’ha presentat en societat XALA!, el nou servei de distribució de vídeos impulsats per la Xarxa Audiovisual Local. Els subscriptors podran veure totes les diades en alta qualitat a través dels sistemes operatius Android, iOS o també a la gran pantalla a través de l’aplicació Chromecast. La notícia s’han fet pública coincidint amb la publicació de la segona onada del baròmetre EGM (Estudi General de Mitjans), que indica que les persones que miren la televisió des d’internet mitjançant telèfons intel·ligents o tauletes ha superat les qui ho fan a través de l’ordinador.


Es poden consultar els continguts de XALA! al web www.xala.cat o a l’aplicació mòbil homònima. Per a facilitar les visualitzacions castelleres s’ofereixen dos tipus de publicacions: enregistrament complets de les diades castelleres i vídeos específics de construccions especialment destacades. Els subscriptors disposen d’un període de proves de 14 dies abans de confirmar la contractació definitiva del servei.


Més enllà de l’estricta actualitat, el portal ofereix un ampli resum de les principals diades castelleres de la temporada 2017, entre les quals no hi falten les tradicionals cites de Sant Fèlix, Sant Joan, Santa Úrsula i Santa Tecla. Per altra banda, els amants del món casteller també hi podran trobar imatges de construccions a càmera lenta, així com documentals sobre la incidència que els castells tenen en la societat actual.


No tots els continguts de XALA!, tanmateix, estan relacionats amb l’àmbit casteller. La XAL ha decidit incloure-hi també documents de producció pròpia sobre la història de Catalunya. Entre altres temàtiques, es tracta la independència dels comtats catalans respecte de l’imperi carolingi, la Guerra de Successió (1707-14), els orígens populars de l’himne nacional Els segadors, la tasca social desenvolupada per la Mancomunitat de Catalunya, l’arribada de jueus a Catalunya escapant de l’Holocaust nazi, o la lluita contra el franquisme a la Catalunya rural.

 

Comença la temporada d’uns Pastorets reinventats i adaptats a la Covid
Es preveuen prop de 130 representacions arreu del territori, amb textos originals, formats reduïts i referències a la pandèmia
El doctor Clotet parlarà sobre la Covid-19, els protocols i la represa de la cultura popular
Serà el dijous 17 de desembre, en una xerrada en línia que organitza la Federació de Cors de Clavé
Una taula rodona en línia per reflexionar sobre les sopes històriques en pandèmia
L’acte serà dissabte 12 i l’organitza la Federació d’Escudelles, Ranxos i Sopes Històriques de Catalunya
Les bandes de música toquen en streaming
La banda L’Espiga d’Or de Deltebre enregistra un concert per commemorar el seu 40è aniversari
Quatre dies per gaudir del teatre breu des de casa
Del 27 al 30 de novembre se celebra en línia la 1a Jornada de Teatre Breu
‘25 anys màgics’, de Lluís Alcalà, escollida Sardana de l’Any 2019
Per primer cop, la final es va retransmetre per YouTube i el públic va poder votar en línia

Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media