Mercadona consolida els seu valors: satisfer i sorprendre al "cap" i el compromís amb el benestar dels treballadors
 
El 2016, Mercadona ha donat la col·laboració entre proveïdors, interproveïdors i clients per seguir aconseguint satisfer i sorprendre al "Cap". Per a això, ha continuat reforçant la seva estratègia d'aconseguir un Assortiment Eficaç, amb més de 300 novetats i 350 millores de productes, que han tingut una gran acceptació i són fruit de la col·laboració compartida entre totes les parts de la cadena, el que ha permès arribar a una taxa d'èxit en el llançament de nous productes 4 vegades superior a la mitjana del sector. Mostres d'aquesta col·laboració i l'escolta activa són, per exemple, el suc de taronja acabat d'esprémer, iniciativa que està permetent vendre una mitjana de 50 litres per botiga i dia i que suposarà una quantitat de 75 milions de quilos de taronges el 2017; el projecte de venda de Sushi, incorporat a dia d'avui 17 botigues, amb una mitjana de 105 unitats per botiga i dia. També la introducció de nous productes en el seu assortiment, com les llavors de chia, la quinoa, el kale, l’edamame, l'all negre o el te matcha, entre d'altres, el contingut en nutrients confereix un alt benefici per a la salut i que són coneguts com superaliments.

Així mateix, i amb l'objectiu d'oferir la màxima qualitat al preu més baix possible, ha reforçat l'estratègia, iniciada el 2012, d'especialitzar encara més el seu assortiment, per al que seguirà incrementant en 2017 la plantilla en els departaments de Prescripció i Compres.

Al tancament de 2016 la companyia col·labora amb 126 interproveïdors i més de 500 proveïdors especialistes, que li han permès introduir, a través de la prescripció i la col·laboració conjunta, productes amb més frescor, més locals i més especialitzats que, en definitiva, s'adapten millor a les expectatives i costums dels "Caps".

Conciliació i compromís amb el benestar dels treballadors
En el seu compromís amb el benestar dels treballadors, la companyia ha seguit apostant per la conciliació familiar i laboral. Entre les iniciatives que fomenta en aquest àmbit, destaca, per exemple, el fet que el 2016 un 5% de treballadores de la plantilla hagi decidit ser mare o que, a més, 2.552 mares treballadores hagin optat per allargar en 30 dies els quatre mesos de baixa maternal establerts legalment. També al llarg de l'any, 17.800 treballadores i treballadors han gaudit de jornades reduïdes, mentre que en alguns d'aquests casos, a més, han portat als seus fills als centres educatius infantils gratuïts que la companyia té des de 2001 en quatre dels seus blocs logístics: Huévar del Aljarafe (Sevilla), Sant Isidre (Alacant), Ciempozuelos (Madrid) i Abrera (Barcelona).

Com a conseqüència d'aquestes mesures, així com de la seva aposta per l'ocupació de qualitat i el foment del desenvolupament professional, la política de Recursos Humans de Mercadona ha estat destacada per l'Organització Internacional del Treball (OIT), dependent de Nacions Unides. En l'estudi "L’Ocupació Atípica al Món", se subratlla la manera de gestionar la plantilla de Mercadona com una de les claus de la seva estratègia de competitivitat.
El conjunt de tot això reflecteix la importància que l'aportació de la companyia i la seva cadena de muntatge CASPOPDONA representen a Espanya. El 1,8% del PIB (20.100 milions d'euros), el 3,8% dels llocs de totals existents al nostre país (660.000 treballadors), alhora que realitza el 85% de les seves compres a Espanya.
 
Notícies anteriors:
  • La Fundació Banc d'Aliments de Mallorca recull 15.259 quilos de productes de primera necessitat a Mercadona
  • Mercadona estrena botiga ecoeficient amb estalvi energètic i gestió totalment informatitzada
  • Mercadona inaugura el seu nou model de botiga eficient a Palma (Mallorca)
  • Compromisos pel 2017: Una inversió històrica d'entre 1.000 i 1.200 milions per transformar Mercadona
  • Mercadona incrementa la seva facturació un 3,9%, fins als 21.623 milions d'euros, i crea 4.000 nous llocs de treball fixos