Producte ben fet, qualitat d’aquí
Davant la situació actual i les perspectives de futur de les nostres empreses, tots estarem d’acord que la innovació és la principal palanca pel futur de l’economia de Catalunya.
La competitivitat de les nostres empreses passa, en alguns casos, per transformacions severes que no són un camí fàcil. Aquí és on l’emprenedoria corporativa agafa protagonisme. S’entén per emprenedoria corporativa l’activitat sistèmica dins de l’empresa que té com a objectiu generar noves oportunitats mitjançant nous projectes, ja sigui dins de la pròpia empresa o mitjançant la seva participació en altres d’externes.
Si volem empreses competitives, que creixin sostingudament, aquestes han “d’evolucionar” des de dintre de les seves estructures. Però, també les podem i hem d’ajudar des de fora, començant per fer fàcil i favorable l’entorn que interactua amb elles (lleis, tràmits administratius, fiscalitat, finançament...).
Aquest és un requisit necessari però no suficient on només les administracions i els agents socials i econòmics podem incidir substancialment, però, i si comencem a creure’ns, de veritat, que l’economia catalana produeix un gran nombre de productes i serveis de molta qualitat?  I si comencem a identificar aquests productes i serveis de proximitat i ben fets, i fomentem el seu consum intern començant per nosaltres mateixos? Des de la cistella de la compra al destí turístic, des dels serveis professionals a la matèria primera.
En aquest sentit, cal valorar més el producte de casa nostre. Les darreres dades de l’Idescat assenyalen que les importacions de Catalunya han augmentat un 8,3% a l’abril del 2017, respecte a un any enrere. Les compres realitzades a la Unió Europea han pujat un 7%, augmentant especialment a Itàlia (17,7%), Alemanya (10,8%) i França (7,1%). Les exportacions catalanes, en canvi, no denoten un augment tan pronunciat (0,1% interanual al juny del 2014). Aquest fet, sigui com sigui, minva la competitivitat catalana. 
Quan comprem, tots, aportem el nostre granet de sorra per ajudar les nostres empreses a fer més planer el camí de la transformació. Només així aconseguirem construir riquesa i ocupació en el nostre territori; només així retindrem el talent dels nostres professionals i experts; només així ajudarem a créixer a les nostres empreses; només així construirem un territori d’oportunitats i atractiu pels inversors amb empreses competitives que podran obrir-se camí en mercats exteriors sense complexos i amb capacitat de globalitzar-se. Cada vegada que comprem, decidim el futur del nostre país. Comencem?
 
David Giménez. Director Executiu de PIMEC
 
PIMEC presenta a Brussel·les el projecte Ben Fet!, en el marc de la Setmana Catalana
Doneu-me un punt de suport i mouré el món
10 Raons per adherir-se a Ben Fet
Quan comprem decidim el país que volem
TOP PRODUCTES CATALANS
Made in Catalunya
Practicar la prosperitat
La responsabilitat de vendre
El món no sap com treballem
Saps què compres quan estàs comprant?
Economia real, ètica i exponencial
Quan comprem, decidim el país que volem