Doneu-me un punt de suport i mouré el món
Quan Arquimedes (s. III aC) va pronunciar la cèlebre frase que encapçala aquest article, ben poc podia imaginar que es podria fer servir per a tantes metàfores. El matemàtic sicilià defensava així el seu principi de la palanca: qualsevol pes, per gran que sigui, es pot aixecar amb un sol dit gràcies a un punt de suport i una palanca prou llarga.

Això és Ben fet!: el punt de suport que necessiten moltes empreses catalanes per fer-se un lloc al món, per reforçar la seva estratègia internacional, per exportar amb la garantia de la feina ben feta. Precisament, Ben fet! És la plataforma des d'on es vol explicar a món que de Catalunya en surten excel·lents productes, darrere dels quals hi ha processos absolutament integrals de qualitat, des de l'origen de les matèries primeres fins a les pràctiques empresarials en matèria laboral, mediambiental i social. Però, per aconseguir que aquests siguin valors associats a Catalunya, els catalans hi hem d'apostar.

Ben fet! Vol llançar el nom de Catalunya al món com a marca de referència en la qualitat dels seus productes, dels seus serveis i, molt especialment, de tots els processos. Ho vol fer per mitjà de la noble causa d'ajudar les empreses a exportar, a ser més competitives a l'exterior, i fer-ho sense el suport del consum intern, sense el suport "de casa", no només és impensable. També és inviable.

Lògicament, la palanca d'Arquimedes, sense la qual el punt de suport no té sentit, som tots nosaltres com a consumidors. Com més llarga sigui aquesta palanca, com més catalans i catalanes apostem per productes fets aquí i seguint les estrictes garanties de qualitat que requereix ser de Ben fet!, més competitives podran ser les nostres empreses fora de Catalunya. Més fàcil serà moure el món del que parlava Arquimedes fa vint-i-tres segles, un món que ha canviat les formes però que, en el fons, continua depenent de la voluntat de les persones.
PIMEC presenta a Brussel·les el projecte Ben Fet!, en el marc de la Setmana Catalana
Producte ben fet, qualitat d’aquí
10 Raons per adherir-se a Ben Fet
Quan comprem decidim el país que volem
TOP PRODUCTES CATALANS
Made in Catalunya
Practicar la prosperitat
La responsabilitat de vendre
El món no sap com treballem
Saps què compres quan estàs comprant?
Economia real, ètica i exponencial
Quan comprem, decidim el país que volem